logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Čakajú nás vážne rozhovory. McLaren potvrdil, ktorou cestou sa treba vydať

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 7. 2023

McLaren dokonalo šokoval motoristickú verejnosť v Silverstone. Je to ako za starých čias, keď tímy nasadzovali balíky vylepšení, ktoré prinášali pol sekundy, alebo aj sekundu, k dobru. McLaren ukázal ostatným, že stačí jeden veľký a správny krok a príde obrovský posun vpred. Lewis Hamilton po skončení Veľkej ceny Veľkej Británie vyslal Mercedesu pomerne jednoznačné stanovisko.

Samozrejme, budeme si musieť počkať, čo McLaren predvedie na kľukatých a technických okruhoch, napríklad na Hungaroringu, ale ich tím nepochybne urobil obrovský krok vpred. To núti k zamysleniu aj najväčších hráčov vo Formule 1.

Mercedes v Monaku nasadil širšie bočnice, ktoré sprevádzali obrovské očakávania. Pri spätnom pohľade sa nevieme ubrániť dojmu, že tento tím si možno od nového auta sľuboval oveľa viac, než nakoniec dostal. Aj preto bude možno predstavenie McLarenu v Silverstone dôležitým míľnikom sezóny 2023. Nechajme sa prekvapiť a uvidíme, akú bude mať tento tím formu na ďalších podujatiach.

„Určite to bola sezóna plná vzostupov a pádov, vlastne celý posledný rok a pol, ale čaká nás ešte veľa práce. Myslím si, že presne viem, čo potrebujeme urobiť. Čakajú nás vážne rozhovory na tému, čo budeme ako tím robiť smerom do budúcnosti. McLaren potvrdil, že sa treba vydať týmto smerom. Sledovať ich vo vysokorýchlostných zákrutách bolo pôsobivé,“ zložil poklonu svojmu bývalému tímu Lewis Hamilton v popretekovom rozhovore pre televíziu Sky.

„Naše auto má prednosti a silné stránky, zvlášť v pretekovom tempe a pri jazde s plnou nádržou je skvelé. Akonáhle budeme mať takú stabilnú zadnú časť ako McLaren, budeme na správnej ceste.“

„George mal skvelý prvý stint na mäkkých gumách, ja zas na stredne tvrdých. Musíme sa držať týchto dobrých čriepkov a pridať k nim ešte niekoľko ďalších,“ dodal Lewis.

Keď sa nad tým zamyslíme, tak Mercedes by pokojne potvrdil svoj status druhého najrýchlejšieho tímu za Red Bullom, ale vylepšený balík McLarenu značne znehodnotil pohľad na pretekovú rýchlosť čiernych monopostov.

„Veľká gratulácia Landovi a McLarenu. V tomto tíme som začínal a vidieť ich späť a v takej dobrej forme ma hreje pri srdci,“ zablahoželal Lewis svojmu bývalému zamestnávateľovi.

Súvisiace články

Diskusia