logo F1online.sk

Hülkenberg je otvorený zotrvaniu v Haase, Ralf Schumacher mu radí počkať

Nico Hülkenberg
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 6. 2023

Tím Haas počíta v sezóne 2024 s nezmenenou jazdeckou dvojicou. Nico Hülkenberg podáva pri svojom návrate po trojročnej absencii viac ako sympatické výkony a získava si srdcia fanúšikov. Boss stajne Günther Steiner v Kanade jasne naznačil, že v roku 2024 by rád pokračoval s nezmenenou jazdeckou zostavou. Urobí však Hulk múdro, keď sa čo najrýchlejšie upíše Haasu?

Hülkenbergove výkony totiž strhávajú stále väčšiu a väčšiu pozornosť. Ak v tom bude pokračovať, mohol by získať angažmán v niektorom z väčších a ambicióznejších tímov? To je dobrá otázka, ktorá zatiaľ visí vo vzduchu. Nemecký pretekár však v Kanade pôsobil dojmom, že je otvorený predĺženiu spolupráce s Haasom.

„To znie dobre,“ povedal na margo Steinerových slov pre nemecký Sport1. „Dáva mi to nádej na niečo viac. Ja som spokojný, bavím sa a som rád, že som späť vo Formule 1.“

Pri týchto výkonoch je však otázne, či Haas bude pre Nica jedinou voľbou. Monopost tohto tímu sa v pretekovom tempe neuveriteľne trápi a potrebuje sa poriadne zamyslieť. Ak sa totiž po štarte z piateho miesta k bodom ani nepriblížite, celkom jednoznačne robíte niečo nesprávne.

„Dostali sa do bodu, v ktorom si musia poriadne premyslieť, čo potrebujú zmeniť a reštrukturalizovať. Haas je v súčasnosti na absolútnom chvoste štartového poľa a nemôžu si dovoliť zostať tam dlho,“ povedal bývalý pilot a dnes expert televízie Sky Deutschland Ralf Schumacher, ktorý tak radi Hülkenbergovi, aby s podpisom radšej chvíľu počkal.

„Otázka je, čo mu môže Haas ponúknuť? Keby som bol na jeho mieste, kládol by som im otázky, aké kroky mienia podniknúť na zlepšenie situácie. Jedna vec je istá, ak všetko zostane nezmenené, vrátane personálnej stránky, tak sa toho veľa nezmení ani na trati,“ dodal Schumacher.

Niekoľko jazykov v posledných dňoch naznačilo, že Hülkenberg by bol ideálnou voľbou pre Red Bull, kde by sa mohol ujať roly spoľahlivej dvojky po Sergiovi Pérezovi, ktorý v ostatných týždňoch stráca dych. Treba povedať, že je to len vzletná myšlienka a nezakladá sa na žiadnych mediálnych špekuláciách. Opatrný zostáva aj nadšený tvorca senzačných tituliek Ralf.

„Nemyslím si, že by sa o tom v tejto chvíli dalo diskutovať. Otázkou je, čo chce Red Bull? Stále majú Júkiho Cunodu, ktorého pripravujú dlhé roky a teraz má skúsenosti. Tento tím zvykne vyberať jazdcov z vlastných zdrojov,“ povedal Ralf Schumacher.

„Pokiaľ však ide čisto o výkonnosť, Hülkenberg by mohol byť dobrou voľbou,“ dodal.