logo F1online.sk

BBC: Newey odchádza z Red Bullu

25. apríla 2024, 17:19

K informáciám nemeckého Auto Motor und Sportu sa pridala aj britská televízia BBC: „Adrian Newey opúšťa Red Bull v dôsledku kontroverzie okolo Christiana Hornera. Newey, ktorý je považovaný za najlepšieho dizajnéra všetkých čias, podľa zdrojov BBC oznámil Red Bullu, že chce odísť.“

Ďalšie rýchle správy

dnes 01:00

Šéfovia tímov si v piatok vyrazili na spoločnú večeru. Racing Bulls mali dvojité zastúpenie vďaka šéfovi tímu Laurentovi Mekiesovi a generálnemu riaditeľovi Peterovi Bayerovi.

Za Formulu 1 prišiel domáci rodák z Imoly Stefano Domenicali, ktorý azda aj dal tip na dobrú reštauráciu.

Na večeri sa ukázal aj šéf Pirelli Mario Isola.

A ako vidíte, Frédéric Vasseur určite zas robil neplechu.

včera 19:31

V kvalifikácii Formuly 2 sa diali veci. Komisári najskôr zmazali časy Oliverovi Bearmanovi a Andreovi Kimimu Antonellimu, ktorí sa tak prepadli na šestnáste a osemnáste miesto.

O tri hodiny neskôr však Bearman a Antonelli vstali z mŕtvych. Komisári im časy vrátili, nuž v nedeľu budú štartovať druhý a štvrtý.

Roman Staněk sa po dvoch penalizáciách tešil z postupu na piatu priečku, no po náprave zo strany FIA je siedmy. Do šprintu tak vyštartuje zo štvrtého miesta.

včera 19:21

Komisári dnes boli milosrdní. Júki Cunoda dostal za nesprávny tréning štartu napomenutie.

Sergio Pérez zas po zablokovaní Charlesa Leclerca vyviazol bez trestu: “Všetky strany sa zhodli, že vzhľadom na to, že šlo len o tréning, si tento incident nevyžiadal udelenie penalizácie.”

včera 18:41

Max Verstappen bol nahnevaný už aj bez tohto incidentu. Keď ho teda Lewisa Hamilton zablokoval, takto pred ním zamával s autom, pribrzdil a jasne mu odkázal, že to sa nemá robiť.

včera 18:41

Komisári si predvolali Sergia Péreza za blokovanie Charlesa Leclerca v tretej zákrute. Spolu so zástupcom tímu sa mal dostaviť ku komisárom o 18:30.

včera 18:40

Zaujíma vás prehľad pretekových simulácií? V tejto tabuľke nájdete dosiahnuté časy top tímov aj s priemermi.

Najlepšie pôsobí dvojica z Ferrari a McLarenu.

včera 15:51

Sebastian Vettel vo štvrtok v padoku porozdával kukly s farbami Ayrtona Sennu. Viacero jazdcov ich dnes použilo.

včera 15:15

Najvyššiu maximálku zaznamenali Fernando Alonso a Logan Sargeant. Obom sa ručička tachometra zastavila až na hodnote 326 km/h.

včera 15:14

Títo fanúšikovia majú najlepší výhľad! V dobrom závidíme.

včera 15:14

Sergio Pérez dostal pokutu 1000 eur za to, že v prvom tréningu prekročil maximálku v boxoch o 8,9 km/h.

včera 12:49

Piloti absolvovali beh na počesť Rolanda Ratzenbergera a Ayrtona Sennu. Teda takmer všetci. Lewis Hamilton vytiahol svoju kolobežku a vyhlásil, že bude robiť trénera. George Russell ho okríkol: “No tak, veď máme bežať!”

Hamilton sa zasmial: “Keď budeš v mojom veku…”

Charles Leclerc nasadol na bicykel a pre rovnaký prostriedok sa rozhodol aj Valtteri Bottas, ktorý vyzeral, akoby šiel na Tour de France.

včera 09:56

Predpoveď počasia hlási suchý a slnečný piatok. Rovnako by malo byť aj v sobotu.

Zvýšená pravdepodobnosť zrážok je hlásená na nedeľu. Aktuálne je 40-percentná šanca prehánok na čas pretekov.

Ďalšie rýchle správy