logo F1online.sk

Verstappen bez ceny Laureus, vyhral Djoković

24. apríla 2024, 09:32

Tento rok sa Maxovi Verstappenovi neušla cena Športovec roka Laureus, ktorú získal v roku 2022. I napriek tomu, že vyhral 19 veľkých cien z 22 a viac skutočne urobiť nemohol, ho predbehol tenista Novak Djoković. Pre víťaza troch minuloročných grand slamov je to už piate ocenenie Laureus.

Medzi nominovanými boli aj futbalisti Lionel Messi a Erling Haaland, skokan o žrdi Armand Duplantis a šprintér Noah Lyles.

Ďalšie rýchle správy

dnes 15:14

Štart pretekov F2 poznačila obrovská nehoda, po ktorej vypadlo viacero jazdcov. Do incidentu bol zapletený aj český pretekár Roman Staněk, pre ktorého to bol po štarte zo štvrtého miesta koniec nádejí. Video z incidentu nájdete tu.

dnes 15:05

Podľa holandského novinára Erika van Harena jazdil Red Bull v piatok s menej výkonným motorovým režimom. Vyšší výkon pohonnej jednotky a zmena nastavenia sa postarali o sobotné zlepšenie.

dnes 15:02

Valtteri Bottas bol krátko pred tretím tréningom na návšteve v pohostinskom zariadení Williamsu. Podľa Autosportu mal asi pätnásťminútové stretnutie s šéfom tímu Jamesom Vowlesom.

dnes 12:02

Technický riaditeľ Ferrari Enrico Cardile mal nehodu na motorke a vynechá podujatie v Imole.

dnes 12:01

Transparenty talianskych fanúšikov bavia internet.

dnes 11:26

Tréningy na Indy 500 sú plné tvrdých nehôd. Takto sa vzniesol do vzduchu Nolan Siegel.

dnes 11:21

Totálne chaotické prvé preteky Formuly 3 vyhral Noel León. Videli sme štyri výjazdy safety caru a hromadu penalizácií. Radšej si teda počkajme, či tieto výsledky zostanú v platnosti.

dnes 01:05

Žeby sa Eddie Jordan preriekol a vyzradil, že Adrian Newey bude v budúcej sezóne pôsobiť v McLarene?

Na spoločnej tlačovke s Adrianom Neweym rozprával o tom, že obaja chodia často na bicykel a Newey je na ňom veľmi rýchly. “Má však naprd bicykel, takže na budúci rok od Zaka — alebo kto to bude —, vypýtame poriadny bicykel, ktorý bude súčasťou kontraktu.”

dnes 01:04

A ak máme veriť analýze F1.com aj z hľadiska kvalifikačného tempa, tak Ferrari bude mať v sobotu výhodu taktiež o 0,06 sekundy na kolo.

dnes 01:01

Podľa analýzy pretekových simulácií z dielne F1 by v nedeľu mal byť najrýchlejší Red Bull, ale len tesne pred Ferrari. To by znamenalo, že rozhodnúť môže kvalifikácia.

dnes 01:01

Komu zostávajú aké pneumatiky pred štartom sobotňajšieho programu? Tu je prehľad.

dnes 01:00

Šéfovia tímov si v piatok vyrazili na spoločnú večeru. Racing Bulls mali dvojité zastúpenie vďaka šéfovi tímu Laurentovi Mekiesovi a generálnemu riaditeľovi Peterovi Bayerovi.

Za Formulu 1 prišiel domáci rodák z Imoly Stefano Domenicali, ktorý azda aj dal tip na dobrú reštauráciu.

Na večeri sa ukázal aj šéf Pirelli Mario Isola.

A ako vidíte, Frédéric Vasseur určite zas robil neplechu.

Ďalšie rýchle správy