logo F1online.sk

Rosberg skritizoval Péreza, čo nahnevalo Christiana Hornera: Teraz si akýsi kritický

Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala5. 6. 2023

Sergio Pérez je už od začiatku sezóny jedinou nádejou na oživenie boja o majstrovský titul. Keďže sa mu to nedarí a na posledných dvoch veľkých cenách totálne zahodil svoju šancu, je pochopiteľné, že musí počúvať kritiku. Do mexického jazdca sa pustil aj Nico Rosberg, na čo však Christian Horner vôbec nemal náladu.

Šéf červených býkov otvoril svoj rozhovor s reportérmi Sky Sports pochvalou pre Sergia Péreza. Mexičan podľa Christiana Hornera odjazdil “dobré preteky” a v nedeľu sa pekne dokázal prepracovať späť vpred, len mal smolu, že štartoval z takej nízkej pozície. Keby sa kvalifikoval vyššie, vraj by jazdil na popredných priečkach.

Nico Rosberg to všetko pozorne počúval a keďže sám veľmi rád vyvoláva rozpačité či kontroverzné situácie, Hornerovi bez okolkov kontroval: “Práve si hovoril, že odjazdil dobré preteky, ale ja som si skôr pomyslel, že to bol najmä v prvej fáze pretekov dosť slabý výkon. Nie je to pravda? Ak si ho porovnáme s Maxom, tak v niektorých kolách bol medzi nimi dosť veľký rozdiel.”

Christian Horner v tej chvíli jasne odkázal majstrovi sveta z roku 2016, čo si o jeho otázke myslí. “Ty si ale kritik, čo? Si na týchto chlapcov tvrdý. Keď už nesedíš v aute, tak všetkých kritizuješ.”

“Myslím, že on stratil hlavne v úvodných kolách. Nemal zrovna skvelý štart. Georgeovi sa podarilo beztrestne si skrátiť trať a presne to podľa mňa rozhodlo,” bránil Péreza. “Checo bol čoraz silnejší a silnejší, najmä v poslednom stinte. Nezostalo mu však dosť kôl, aby zabojoval o pódium.”

Ako bude Sergio Pérez pokračovať? Po dvoch slabých výkonoch v monackých uličkách a v Barcelone musí poriadne zabrať, ak chce ešte Maxovi Verstappenovi aspoň trochu nahnať strach. Christian Horner si myslí, že Checo sa opäť vráti do starej dobrej formy, keď už nebude vystavený takému tlaku. Žiaľ, majster sveta ten tlak musí ustáť…

“Už je medzi nimi veľká medzera. Ak sa niečo stane, tak by to malo zmierniť tlak, ktorý naňho pôsobí. Teraz nemá čo stratiť a môže sa uvoľniť, môže pokojne dýchať a jazdiť tak, ako dokáže,” zamyslel sa Horner. “Rovnako jazdil v Azerbajdžane a na pár veľkých cenách na začiatku roka. Myslím si, že dnes sa celkom dobre vrátil do hry, a to mu pred Montrealom vylepší sebavedomie.”

Pérezovi však netreba nič vyčítať, pokračoval 49-ročný Angličan. Max Verstappen je v monoposte RB19 skrátka neporaziteľný. “Neverím tomu, že sa v padoku nachádza pilot, ktorý by ho v nedeľu a v tomto aute dokázal poraziť.”

Nepodarilo sa to ani Checovi. “Čelí jazdcovi, ktorý je na vrchole svojej formy. To je veľmi ťažké. Pre Checa je mentálne veľmi náročné sa s tým vysporiadať, ale teraz je už medzi nimi bodový rozdiel, čo by mohlo zmenšiť tlak na jeho pleciach a takisto očakávania, ktoré od seba má. Musí to všetko nechať tak a jazdiť s voľnosťou.”

Súvisiace články