logo F1online.sk

Ricciardo mal na simulátore Red Bullu spočiatku zvláštne pocity: Stratil som to?

Daniel Ricciardo
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 5. 2023

Je Daniel Ricciardo ešte stále tým Danielom Ricciardom, akého si pamätáme? Hovorí sa, že pretekár jazdiť nezabudne, ale niekoľko indícií nám predsa len našepkáva, že Austrálčan – minimálne s touto generáciou monopostov – už nie je neohrozeným predátorom z rokov 2014 či 2016. Sám priznáva, že jeho pokus o návrat do súťažnej sedačky narazil na prvé problémy už na simulátore Red Bullu.

Nejaké informácie o Ricciardovom počínaní na simulátore v Milton Keynes nám už priniesli Christian Horner a Helmut Marko. Prvý hovoril o návykoch, ktoré Daniel počas pôsobenia v Renaulte a McLarene nadobudol, druhý o jeho slabšej rýchlosti v porovnaní s Maxom Verstappenom a Sergiom Pérezom.

Samotný Ricciardo začína rozpravu o svojom počínaní na simulátore v Milton Keynes nutnosťou prispôsobiť sa, čo znie pri spomienke na jeho počínanie v McLarene ako obohratá platňa.

„O simulátore určite nemôžem hovoriť do detailov, pretože je to trochu citlivá téma,“ povedal Ricciardo v rozhovore pre portál RaceFans. „Simulátor každého tímu je však trochu odlišný. Musíte teda prispôsobiť auto – auto každého tímu je odlišné – a musíte sa tiež prispôsobiť simulátoru, ktorý je v každom tíme tiež odlišný.“

„V prvý deň po mojom návrate do Red Bullu som sa snažil prispôsobiť autu, ale aj samotnému simulátoru. Rozhodne mi to trvalo dlhšie, než by sa mi páčilo, takže to asi vyvolávalo pocity ako: ‚jazdí odlišne‘ alebo ‚má nejaké zvláštne návyky.‘“

„Počas svojho prvého dňa som si uvedomil, že som stratil časť dôvery v samého seba. Viem, že moje minuloročné výsledky neboli dobré, takže asi nemám takú sebadôveru, ako by som mal. Keď som prvýkrát zasadol do simulátora, bol som trochu nervózny, takže moja sebadôvera rozhodne dostala určitú ranu,“ hovorí Ricciardo.

Ten však svoje zážitky zakončuje na značne pozitívnejšiu nôtu než jeho šéfovia Christian Horner a Helmut Marko. Vraj už v tento prvý deň sa po niekoľkých hodinách cítil, akoby tím nikdy neopustil a pokračoval v ďalšom zlepšovaní. Teraz je vraj už všetko v najlepšom poriadku.

„V druhej polovici dňa už všetko prebiehalo naozaj dobre. Teraz už mám pocit, akoby som tím nikdy neopustil. Simulátor má dnes na starosti môj bývalý inžinier Simon Rennie a v súčasnosti sme na tom už naozaj dobre,“ hovorí Ricciardo.

„Prvých pár hodín som si však hovoril: ‚Sakra, stratil som to?‘ Dokázali sme to však zlepšiť a teraz si to naozaj užívam, dokonca až tak veľmi, že aj keď Simon povie: ‚Dobre, chlape, na dnes môžeš skončiť‘, tak mu odpoviem: ‚ Ešte jedno kolo!‘“

Súvisiace články