logo F1online.sk

Sainz o prestupe do Ferrari: Spýtajte sa ma stokrát a stokrát poviem áno

Carlos Sainz
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala3. 9. 2020

Carlosovi Sainzovi sa tento rok lepí smola na päty. Jeho bodové konto poznačilo viacero technických porúch či problémov pri zastávkach v boxoch. Za normálnej situácie by sa mohol tešiť aspoň na nasledujúcu sezónu, keďže už má vo vrecku podpísanú zmluvu so Scuderiou Ferrari. Pri pohľade na aktuálne výkony Talianov však tiež nemôže vyskakovať od radosti. Sainz je ale presvedčený, že prestup do Ferrari bol dobrým krokom v jeho kariére.

Vedenie Ferrari pred pár týždňami vyhlásilo, že sa chce dostať späť na popredné priečky v roku 2022, čím viac-menej odpísalo sezóny 2020 a 2021. Je teda pravdepodobné, že Sainz sa bude o rok trápiť. Španiel uvedomujúc si vážnosť situácie už na adresu Scuderie odkázal, že musí spraviť veľký krok vpred — už len kvôli tomu, aby bolo na príchod nových pravidiel po stránke motora pripravené.

“Rozhodne nie,” odpovedá Carlos Sainz na otázku, či pochybuje o správnosti výberu svojho ďalšieho pôsobiska. “Som naozaj spokojný s rozhodnutím, ktoré som spravil. Mám stopercentnú dôveru v to, čo do budúcna spravia ľudia vo Ferrari. Len si spomeňme na to, že vlani dokázali získať sedem (deväť, pozn. red.) pole positions. Je to tím, o ktorom si myslím, že vie, ako vyrábať rýchle autá.”

“A ak mám byť úprimný, nemyslím si, že by existovalo niečo ako zlý čas na príchod do Ferrari. Ísť do Ferrari je taká jedinečná skúsenosť a pre jazdca F1 také výnimočné miesto, že si nemyslím, že vôbec niekedy nastane taký zlý čas, kedy by ste si povedali, že do Ferrari nechcete ísť. Ak by ste mi dali na výber ďalších stokrát, tak zakaždým by som povedal áno,” pevne vyhlásil rodák z Madridu.

Dokonca aj Ross Brawn vo svojom popretekovom stĺpčeku skonštatoval, že možno by mal byť Sainz aj trochu nervózny z jeho vyhliadok. Sainz však tvrdí, že momentálne ho viac trápia aktuálne problémy v McLarene.

“Znervózňuje ma to, že som nie svojou zásluhou prišiel o 30 bodov. To mi teraz robí starosti. Keď idem večer spať, tak ma to núti rozmýšľať — dopekla, kde som stratil toľko bodov a prečo sa to deje práve mne?” pýta sa Sainz. “Ale mám plnú dôveru a som pripravený budúci rok ísť do Ferrari. Nemôžem sa ani tešiť viac.”