logo F1online.sk

Alonso je stále naštvaný, že má len dva tituly, myslí si Coulthard

Fernando Alonso
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 5. 2023

Niektorí velikáni sveta športu sa rozlúčia predčasne, iní sa snažia vytrvať tak dlho, ako sa len dá. So správnou životosprávou, vôľou a motiváciou dokážu niektorí vydržať veľmi dlho na najvyššej úrovni. Patrí medzi nich aj Fernando Alonso. Ten stále preháňa po okruhoch celého sveta pilotov, ktorí pri jeho začiatkoch boli ešte bezbranné nemluvňatá. David Coulthard je preto zvedavý na skutočnú motiváciu španielskeho matadora.

Niežeby Alonsovi niekto vyčítal pokračovanie jeho kariéry, veď prečo dávať priestor mladým, keď ho mladí stále nedokážu poraziť? Faktom však je, že vo Formule 1 zvyknú piloti končiť pred štyridsiatkou. Sebastian Vettel vlani odišiel ako 35-ročný, sám David Coulthard končil ako 37-ročný, ale Alonso má vôľu a chuť vytrvať ešte dlho po štyridsiatke.

„Keď prvýkrát odišiel z Formuly 1, namieril si to rovno do športiakov, skúšal IndyCar aj Dakar a vlastní motokárovú trať,“ povedal Coulthard v podcaste Formula for Success. „Žije nepretržitý život pretekárskeho jazdca a robí všetko, čo zamestnáva jeho myseľ pretekaním.“

„Taký Michael Schumacher, na rozdiel od Fernanda, tri roky nepretekal, potom sa vrátil a stále bol neuveriteľnou osobnosťou, ale už nebol taký dobrý ako kedysi. Bol to štyridsiatnik a časy sa zmenili,“ myslí si Coulthard.

Podľa jeho názoru vyviera Alonsov hlad po efjednotke z pocitu nenaplnených ambícií. Španielsky pretekár nedosiahol v tomto športe také čísla ako jeho veľkí súperi Schumacher, Hamilton či Vettel, aj keď si zrejme myslí, že ich kvalitatívne prevyšoval.

„Je naštvaný. Je naštvaný, že získal len dva tituly majstra sveta. Práve tento hnev ho poháňa a naďalej cíti hlad. Práve to je kľúčové, nestratíte rýchlosť, ale za tie roky stratíte hlad. On ho nestratil,“ povedal bývalý pilot Williamsu, McLarenu a Red Bullu.

Súvisiace články