logo F1online.skF1online.sk

Hornera prekvapuje dominancia Red Bullu: Kam sa podeli naši súperi?

Christian Horner
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 5. 2023

Namiesto toho, aby sa konkurenti cez zimu k Red Bullu priblížili, sa rakúsky celok svojim súperom ešte viac vzdialil. Christian Horner však nechápe, prečo. Podľa Brita totiž tím z Milton Keynes medzi ročníkmi s ničím prelomovým neprišiel a odviedol si takpovediac len svoju „štandardnú“ robotu. Preto sa pýta: „Kam sa podeli Ferrari a Mercedes?“

Red Bull zvíťazil vo všetkých doterajších piatich pretekov – trikrát zásluhou Maxa Verstappena a dvakrát pričinením Sergia Péreza. Zatiaľ čo jazdci „červených býkov“ získali doposiaľ už deväť pódií, Mercedes, ako aj Ferrari, len po jednom.

Kto môže za tento výkonnostný prepad dvoch top tímov? Horner tvrdí, že Red Bull nie. V Milton Keynes vraj cez zimu zaznamenali len „normálny pokrok“ a nijak svetoborne si nepolepšili.

„Nikdy sme nezačali tak dobre, ako v tomto roku, a preto sme zvedaví: Kde sú ostatní?“ kladie si otázku Christian Horner. „Cez zimu sme urobili len normálny pokrok a domnievam sa, že ide skôr o to, kam sa podeli Ferrari a Mercedes?“

Napriek tomuto pôsobivému vstupu do sezóny sa Horner nazdáva, že súperom sa na nich podarí skôr či neskôr dotiahnuť – a pravdepodobne sa tak stane už v najbližších niekoľkých európskych pretekoch.

Som si istý, že tvrdo pracovali na veľkých modernizáciách, ktoré predstavia v Európe,“ nechal sa počuť v rozhovore pre Sky Sports.

„Vzhľadom na trest, ktorý sa odzrkadlí na vývoji auta v neskoršej fáze ročníka, je pre nás dôležité, aby sme si v tejto fáze sezóny vybudovali pred našimi prenasledovateľmi čo najväčší náskok,“ dodal.

Súvisiace články

Diskusia