logo F1online.sk

Verstappen si po kvalifikácii sype popol na hlavu: Sám som si skomplikoval život

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2023

Motoršport je častokrát krutý a nevyspytateľný. Maxovi Verstappenovi sa v Miami darilo, slniečko svietilo nielen nad mestom, ale aj nad nádejami dvojnásobného majstra sveta na skvelý výsledok. Po hladkých troch tréningoch a prvých dvoch častiach kvalifikácie však prišla drobná chyba, ktorá odštartovala reťazovú reakciu.

Všetko bežalo hladko až do toho prvého pokusu v Q3, keď Max – podobne, ako mnohí pred ním – urobil drobnú chybu. Nejednalo sa o nič dramatické, ale beztak bol nútený svoj pokus zabaliť a skúsiť to znovu.

Bohužiaľ, na mestskom okruhu je s tým spojené nevyhnutné riziko a hodiny Charlesa Leclerca znamenali, že Verstappena čaká v nedeľu po štarte z deviateho miesta náročná práca.

„Bola to rozhodne moja chyba,“ povedal Max Verstappen o nevydarenom prvom pokuse v Q3 pre televíziu Sky. „Snažil som sa ísť úplne na hrane, urobil som chybu a musel som prerušiť svoj pokus. Samozrejme, v takom prípade ste plne závislí aj na kúsku toho šťastia a dúfate, že nepríde červená vlajka, ale na mestských okruhoch sa to môže stať. Som na seba trochu naštvaný.“

Verstappen momentálne disponuje na čele šampionátu šesťbodovým náskokom a jeho vedenie bude, prirodzene, ohrozené Sergiom Pérezom. Maxov Red Bull však má všetko potrebné, aby dokázal v nedeľu dokonalo minimalizovať škody.

„Bude to ťažké, ale sám som si skomplikoval život, takže to musím prijať,“ povedal Verstappen, ktorý má pred pretekmi jasný cieľ. „Prinajhoršom druhé miesto,“ odkázal jasne.

„Určite to môžem dotiahnuť až na pódium, ale ja chcem vyhrať, takže to nevyzerá najlepšie. Nie je to nemožné, ale nebude to ľahké,“ dodal neskôr pre F1 TV.