logo F1online.sk

Horner o „rukojemníckej dráme“ s Ferrari: Žiadni vysokopostavení ľudia Red Bull neopúšťajú

Christian Horner
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 5. 2023

Niečo za niečo a niekto za niekoho? Rokovania Frédérica Vasseura s Red Bullom o prepustení Laurenta Mekiesa naplnili v posledných týždňoch novinové titulky. Hlavne v Taliansku sa o tom veľa hovorilo a padali naozaj hviezdne mená. Christian Horner však upokojuje, že nikto z najvyššie postavených inžinierov technického oddelenia Red Bullu neodchádza.

Odchod Laurenta Mekiesa na pozíciu šéfa AlphaTauri vyvolal sériu prudkých diskusií. Do nich sa čoskoro zaplietli aj mená ako Pierre Waché alebo Enrico Balbo, ktorých mal Frédéric Vasseur lanáriť do svojich radov, dokonca žiadať ako protihodnotu za predčasné uvoľnenie Mekiesa spod zmluvy.

Nič z toho sa však zatiaľ nepotvrdilo. Okrem „obvyklých“ prestupov žiadna z vedúcich postáv oboch tímov nepotvrdila, že by sa niektorý z popredných inžinierov Red Bullu mal sťahovať do Maranella.

„Správy, že Ferrari získalo niektorých inžinierov z technického oddelenia Red Bullu, sú pravdivé, ale podľa informácií The Race sa nejedná o vysokopostavených ľudí,“ píše renomovaný britský portál.

A tieto správy potvrdil na tlačovej konferencii šéfov tímov v Miami aj boss Red Bullu Christian Horner. „Ako zvyčajne, aj teraz koluje množstvo špekulácií,“ povedal.

„Dôjde k výmene rukojemníkov za Laurenta Mekiesa? Nuž, my nemáme žiadnych rukojemníkov, ktorých by sme vymenili. Takže pokiaľ ide o presun personálu do Ferrari, na najvyššej alebo strednej úrovni sa určite nič také neplánuje,“ prehlásil Horner.

Šéf Red Bullu si špekulácie v posledných týždňoch nemohol nevšimnúť a preto si počas víkendu v Baku sadol ako s Pierrom Wachém, tak Enricom Balbom a obaja vraj potvrdili svoju lojalitu stajni z Milton Keynes.

„Ľudia, ktorí boli spomínaní v súvislosti s prestupom do Ferrari, za mnou minulý týždeň prišli a vyjadrili svoju nedôveru k niektorým z týchto špekulácií,“ povedal Horner. „Ale taká je Formula 1 a tieto veci sa nevyhnutne stávajú.“

„Neexistujú však žiadne plány, na základe ktorých by sa niektorý z vysokopostavených členov nášho tímu presunul do Maranella,“ zopakoval Horner.

Budeme musieť ďalej čakať. Aj keď Frédéric Vasseur význam odchodov Davida Sancheza a Laurenta Mekiesa bagatelizoval slovami, že sú to „len dvaja ľudia z 1600“, zatiaľ nie sú známe žiadne mená, ktoré by Ferrari mali posilniť.