logo F1online.sk

Kvíz: Čo vieš o okruhoch F1? Poznáš Imolu, Spa, Monzu…?

rect4967-6-93-9-4-8-44-3-7-3-36
Milan Kubala
Milan Kubala14. 4. 2023

Myslíte si, že okruhy F1 poznáte naozaj dobre? Teraz sa o nich dozviete ešte viac! Do predaja sa totižto práve dostala unikátna kniha o najslávnejších formulových tratiach. Knižku s názvom Formula 1: Legendárne okruhy si už v tejto chvíli môžete zakúpiť v kníhkupectve Martinus, nuž sme sa rozhodli si na ňu posvieť.

V nasledujúcom kvíze vás čaká niekoľko otázok, ktoré sme vybrali priamo z knihy, a niekoľko, ktoré sme si sami vymysleli. Ukážte sa, ako dobre poznáte svätostánky F1!

Ale ešte predtým si povedzme, čo vlastne môžeme čakať od samotnej knihy?

Ikar

Formula 1: Legendárne okruhy

Unikátna publikácia plná satelitných fotografií s vysokým rozlíšením od spoločnosti Google Earth približuje 26 ikonických okruhov z perspektívy, ktorá vám vyrazí dych. V neuveriteľných detailoch mapuje legendárne okruhy, ich históriu, pamätné preteky a prináša aj profily pilotov. Tí na nich dosiahli svoje najväčšie úspechy a prežili aj nezabudnuteľné momenty, ktoré ich definovali: súperenie, kontroverzie či veľkolepé jazdecké výkony.

Autor sa tiež venuje ôsmim kľúčovým zákrutám na každej trati, a rozoberá, prečo tieto úseky predstavujú pre pilota monopostu jedinečnú výzvu.

Autor BRUCE JONES je poprednou autoritou vo svete Formuly 1, v ktorom sa pohybuje vyše tridsať rokov ako novinár i komentátor. Je bývalým šéfredaktorom časopisu Autosport a autorom desiatok publikácií. Okrem iného sa každoročne podieľa na zostavovaní ročeniek Formula One Guide a World Formula 1 Records. Je skrátka zárukou toho, že knižka sa vám bude dobre čítať!

Knihu si môžete zakúpiť už dnes v kníhkupectve Martinus.

Kvíz: Čo vieš o okruhoch F1?

Počet otázok: 20
Poznáš okruhy Formuly 1? V nasledujúcom kvíze preveríme tvoje vedomosti.
Spustiť kvíz