logo F1online.sk

Keby Kimi naďalej jazdil, tretie dieťa by sme neplánovali, hovorí Minttu Räikkönenová

Kimi Räikkönen, Minttu, Rianna
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 4. 2023

Zaslúžený dôchodok, aký je snom každého muža. Po svojom odchode z Formuly 1 sa Kimi Räikkönen stal otcom na plný úväzok. Rodinka majstra sveta z roku 2007 sa krásne rozrastá a so svojou manželkou Minttu očakávajú už tretieho potomka. Ako však hovorí šťastná Kimiho polovička, plány na tretie dieťa by nevznikli, keby bol pán manžel naďalej pretekárom na plný úväzok.

Až na niekoľko exhibičných vystúpení v americkej sérii NASCAR si Kimi užíva predčasný dôchodok. Naďalej sa venuje rôznym aktivitám, napríklad motokrosu alebo móde, ale inak je otcom na plný úväzok. Po prvorodenom synovi Robinovi (teraz osemročný) a dcére Rianne (päťročná) oznámili Räikkönenovci začiatkom roka radostnú novinu. Ich rodinka sa čoskoro rozšíri o ďalšieho člena.

„Máme chlapca aj dievča, takže som si hovorila, že takto je to perfektné a ďalšie deti som neplánovala,“ hovorí v rozhovore pre magazín Vogue Minttu Räikkönenová. „Potom však môj manžel ukončil kariéru a trávil viac času doma.“

Doma sa tak rozhodli, že ak chcú mať aj tretie dieťa, teraz je ten správny čas. Sama Minttu priznala, že pri treťom dieťati „nechcela byť príliš stará“, takže si manželský pár povedal, že buď teraz alebo nikdy.

„Našťastie sa nám to podarilo. Nesedela by som tu s vami očakávajúc tretie dieťa, keby pokračoval v pretekárskej kariére,“ povedala Minttu, ktorá v súčasnosti sleduje aj začiatky svojich detí za volantom motokár.

„Páči sa mi, ako to vie s deťmi – miluje s nimi robiť najrôznejšie vilomeniny a v tomto smere je veľmi dobrý. Keď sú teraz doma obaja rodičia, tak je to určite celkom iné. Náš syn preteká na motokárach a určite ho jazdenie baví. Naša dcéra tiež jazdí, ale ešte nepreteká. Majú teda záujem o svet štyroch kolies. Ja ich budem podporovať vo všetkom, čo budú chcieť robiť,“ hovorí spokojná matka, ktorá rozhodne nemala toľko možností odpovedať na otázky zvedavých novinárov ako jej manžel.

A bude teda trojka konečné číslo? Vzhľadom k tomu, že o treťom dieťati sa diskutovalo až po skončení Kimiho úspešnej kariéry, mohla by rodina časom privítať aj štvrtého pokračovateľa dynastie Räikkönenovcov. „Náš syn nám povedal, že keď sa rozhodneme pre ďalšie deti po tomto treťom, máme sa uistiť, že to ďalšie bude chlapec. Dve sestry sú fajn, tri by vraj preňho už boli priveľa,“ povedala so smiechom Minttu.

Súvisiace články