logo F1online.sk

Spojenie Red Bull a Hamilton? Nemáme pre neho miesto, vysvetľuje Horner

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár23. 3. 2023

V niektorých, prevažne bulvárnych médiách, sa prednedávnom objavila informácia, že by sa Lewis Hamilton mohol od nasledujúceho ročníka predstaviť vo farbách Red Bullu po boku rivala Maxa Verstappena. Samozrejme sa ukázalo, že ide o kačicu, čo medzičasom potvrdil už aj Christian Horner. Domnievame sa však, že týmto špekuláciám mohol uveriť len málokto – veď ruku na srdce, kto z vás by si vedel predstaviť týchto dvoch kohútov „pod jednou strechou“?

Treba však uznať, že podobné, i keď trošku menej sci-fi špekulácie, sú na mieste. Hamiltonovi po skončení aktuálnej sezóny vyprší kontrakt s Mercedesom, ktorý síce hodlá predĺžiť, no kým nie je nič podpísané, tak nie je nič ani spečatené.

Hamilton bol medzičasom spájaný s Ferrari či Aston Martinom, niet preto divu, že tentokrát prišiel na rad aj majstrovský Red Bull. Reči o tom, že si to má sedemnásobný majster sveta zamieriť do Milton Keynes, musel vyvrátiť až samotný šéf stajne Christian Horner, ktorý sa zachoval diplomaticky a síce vyjadril obdiv nad Hamiltonovými úspechmi v F1, no vysvetlil, že Red Bull má už jazdeckú zostavu pre rok 2024 zazmluvnenú.

„To, čo Lewis dosiahol v F1, je bezkonkurenčné,“ vyslovil sa na margo Hamiltona Christian Horner pre Sky News. „Sme však veľmi spokojní s jazdcami, ktorých máme,“ pokračoval.

„Sú zazmluvnení ako dvojica nielen pre túto sezónu, ale aj tú nasledujúcu. Takže neviem, kam by sme Lewisa umiestnili.“

Mercedes je momentálne až tretím najsilnejším tímom štartového poľa, no podľa Hornera do boja o titul ešte prehovorí – resp. monopost s číslom 44.

„Som si istý, že svoje problémy ešte vyriešia – určite ho [Hamiltona, pozn. red.] ešte neodpisujeme.“

„Počujeme, že Mercedes plánuje priniesť veľké vylepšenia a som si istý, že so svojou súčasnou pozíciou nie je spokojné ani Ferrari. Očakávame, že sa štartové pole v blízkej budúcnosti zblíži,“ uzavrel Horner.

Súvisiace články