logo F1online.sk

Rosberg: Gaslyho cieľom vraj nie je Ocon? Poriadna blbosť!

Esteban Ocon a Pierre Gasly
© Twitter/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 3. 2023

Kedy skončí hra na veľkú a šťastnú rodinu? A skončí vôbec? Piloti Alpinu Esteban Ocon a Pierre Gasly sa snažia na verejnosti navodiť dojem, že sa z nich dokonca stávajú kamaráti. Otázne je, či im to vôbec niekto zhltne. Experti britskej televízie Sky si počas bahrajnského víkendu pohovorili na tému jazdeckého zloženia Alpinu a ani oni neveria, že vo francúzskom tíme bude v tomto roku všetko nádherné.

Laurent Rossi so svojimi ľuďmi nepochybne zariskoval. Dať dokopy Gaslyho a Ocona zaváňa problémami hneď z niekoľkých dôvodov. Okrem ich minulosti tu máme aj Estebanovu históriu, počas ktorej s tímovými kolegami málokedy vychádzal.

V priebehu testov sa nad tým zamýšľal aj komentátor Will Buxton, pre ktorého bola Oconova slabá popularita medzi pilotmi zvláštna. Jeho skúsenosť s ním bola len pozitívna, Esteban je vraj milý, usmievavý, prívetivý a ochotný, čo o jazdcoch a športovcoch všeobecne neplatí vždy. Medzi pilotmi je však Oconova povesť diametrálne odlišná.

„Je to zábavné, pretože mám skutočne pocit, že v padoku patrí Esteban Ocon k tým najmilším ľuďom,“ povedala pretekárka a expertka Sky Naomi Schiffová. „Je veľmi priateľský, vždy usmievavý a vždy pozdraví.“

„Medzi jazdcami však nie je príliš obľúbený a podľa mňa je to kvôli jeho správaniu na trati. Akonáhle si nasadí helmu, stáva sa z neho démon,“ dodala.

Vtom sa do diskusie vložil aj majster sveta z roku 2016 Nico Rosberg, podľa ktorého je proklamovaný vzťah Ocona a Gaslyho iba mediálnou hrou a už čoskoro sa môžeme dočkať prvého iskrenia.

„V Alpine to vyzerá ako v šťastnej rodine, ale všetkým pripomínam, že oni dvaja sa nemajú radi. Ocon v minulosti v súbojoch s tímovými kolegami rád vystrčil lakte, takže si počkajme pár pretekov a uvidíme, ako to chlapcom pôjde v súbojoch koleso na koleso,“ hovorí Rosberg.

„Môžem len povedať, že keď Gasly hovorí: ‚Ocon určite nie je môj cieľ‘, tak je to poriadna blbosť. Tímový kolega je predsa váš hlavný cieľ. To je predsa jazdec, ktorého chcete v prvom rade poraziť,“ dodal bývalý pilot Williamsu a Mercedesu.