logo F1online.sk

Hill: Ak bude mať Mercedes víťazné auto, vzťahy medzi Hamiltonom a Russellom sa vyhrotia

Lewis Hamilton a George Russell
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár2. 3. 2023

Lewis Hamilton a George Russell tvoria naoko harmonickú jazdeckú zostavu. V minulej sezóne dokázali aktívne spolupracovať tak na trati, ako i mimo nej. Budú však Briti spolu dobre vychádzať aj za predpokladu, že budú navzájom bojovať o majstrovský titul? Damon Hill si to nemyslí.

Mercedes vlani, aspoň po väčšinu času, za Red Bullom a Ferrari výrazne zaostával. Tím z Brackley sa z víťazstva tešil len raz, a to v Brazílii, kde zaknihoval „double“. Pretekári nemeckého celku sa tak väčšmi než na boj medzi sebou, sústredili na to, aby „meďák“ opäť prinavrátili do boja o víťazstvá. Čo sa však stane, keď Mercedes bude opäť na čele? Budú Hamilton s Russellom spolu tak dobre vychádzať aj naďalej? Podľa Damona Hilla určite nie.

„Ak Mercedes bude opäť konkurencieschopný, Lewis a George budú pod drobnohľadom,“ uviedol Damon Hill vo svojom stĺpčeku pre Telegraph. „V minulej sezóne sa vyhli akýmkoľvek potýčkam, a to preto, že čelili rovnakým problémom. Ak však budú mať k dispozícii víťazné auto, vtedy naberú veci na obrátkach.“

„George je mierny a úctivý, no keď je v stávke vec, o ktorú ste sa usilovali celý život, napätie sa nutne prehlbuje.“

V prípade, že budú Hamilton a Russell bojovať o víťazstvo v šampionáte, Mercedes by mal uprednostniť staršieho z britskej dvojice. Aspoň tak by urobil Damon Hill.

„Keby som bol nútený vybrať si jedného z nich, pravdepodobne by som sa rozhodol pre Lewisa, a to na základe jeho väčších skúseností a tiež preto, že keď zacíti víťazstvo, dokáže zo seba vydať maximum. Navyše sa zdá, že je v skvelej forme.“

„Určite si myslím, že ak bude George chcieť svojho tímového kolegu opäť poraziť, bude toho musieť ukázať ešte o niečo viac než v minulom roku. Pochybujem však, že sme od Georgea videli už to najlepšie,“ doplnil majster sveta z roku 1996.

Súvisiace články