logo F1online.skF1online.sk

Netuším, ako sme na tom oproti ostatným, hovorí Norris

Lando Norris
© McLaren Media Centre
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl24. 2. 2023

Ak niečo mohlo fanúšikov McLarenu v druhý deň testovania potešiť, tak určite aspoň zlepšená spoľahlivosť. Britský tím dokopy odjazdil 139 kôl a vyhol sa podobným problémom, aké ho trápili vo štvrtok. Lando Norris vie, kde sa MCL60 aktuálne nachádza, no netrúfa si ho porovnávať s konkurenciou.

Otvorené slová Zaka Browna o súčasnom stave vecí asi príliš nepotešili priaznivcov tradičného britského tímu. Dnešné časy na trati taktiež neboli nijako slávne, no nevieme, kto jazdil s akým množstvom paliva či inými rozličnými parametrami.

Lando Norris dopoludnia absolvoval 65 kôl a odjazdil šestnásty najrýchlejší čas. „Dnešok bol v poriadku. V týchto teplotách je to náročné, monoposty neznášajú dobre takéto horúce podmienky. O našom aute sme sa naučili veci, ktoré sme potrebovali. Hlavná vec je, že zhruba vieme, ako na tom momentálne sme. Auto je na tom solídne, snažíme sa skúšať rôzne veci a získať viac informácií,“ skonštatoval britský pilot.

Zatiaľ sa však zdá, že pre McLaren to môže byť v strede poľa ešte ťažšie než pred rokom. Na otázku redaktorky F1 TV na to, či môže Norris porovnať výkonnosť MCL60 s konkurenciou, reagoval veľmi stručne. „Nemám poňatia, kde sa oproti ostatným nachádzame.“

Oscar Piastri popoludní odjazdil 74 kôl, to najrýchlejšie mu stačilo na celkový deviaty najlepší čas dňa. „Pre mňa i tím to bol solídny deň, všetko fungovalo hladko. Získal som ďalšie vedomosti o aute. Cítil som, že každým kolom sa mi darilo zlepšovať sa. Bolo fajn koncentrovať sa aj na iné veci, napríklad na pretekovú simuláciu. Ideme dobrým smerom a teším sa na záverečný deň testov,“ vyhlásil austrálsky nováčik.

McLaren teda minimálne oproti prvému dňu zaznamenal lepšiu spoľahlivosť. Čo sa týka výkonnosti, tá je zatiaľ miernym sklamaním. „Auto dnes bolo spoľahlivé, nazbierali sme potrebné kilometre, ktoré nám vo štvrtok trochu chýbali. Lando ráno urobil nejaké základné testy, ktoré neboli zamerané na výkonnosť. Ušetrili sme mu mäkké pneumatiky pre sobotu, keď bude jazdiť v reprezentatívnejších podmienkach pre preteky. Oscar sa viac zameral na pretekový víkend, skúšal si rôzne nastavenia. Splnili sme naše ciele a hodnotíme to ako pozitívny deň,“ povedal šéf tímu Andrea Stella.

Súvisiace články

Diskusia