logo F1online.sk

Alpine predstavil cieľ pre rok 2023: Musíme skončiť aspoň štvrtí, a to oveľa presvedčivejším spôsobom

Alpine A523
© Alpine
Tomáš Masár
Tomáš Masár17. 2. 2023

Spomedzi tímov na štartovom rošte predstavil v poradí ako posledný monopost pre nadchádzajúcu sezónu Alpine. Celok z Enstonu sa vlani umiestnil v Pohári konštruktérov na solídnom štvrtom mieste, ktoré by chcel v tomto roku minimálne zopakovať. Francúzi si uvedomujú, že dotiahnuť sa na Red Bull, Mercedes či Ferrari bude beh na dlhé trate, no k top tímom sa chcú aspoň priblížiť a zároveň sa tak odpútať od stredu poľa.  

Zatiaľ čo v predošlých dvoch ročníkoch sa Alpine spoliehal na služby Fernanda Alonsa a Estebana Ocona, v roku 2023 vsadí na čisto francúzske duo. Španiela nahradí Pierre Gasly, ktorý zamieril do Enstonu po pôsobení v AlphaTauri, kde už nevidel priestor pre ďalší kariérny rast.

Šéf tímu Otmar Szafnauer novej jazdeckej zostave dôveruje a verí, že sa postará o ďalšie napredovanie Alpinu.

„Toto obdobie pred novou sezónou Formuly 1 je častokrát plné vzrušenia a očakávania,“ vyslovil sa Otmar Szafnauer bezprostredne po predstavení monopostu A523 pre nadchádzajúcu sezónu. „Bol to fantastický pocit dosiahnuť naše ciele pre rok 2022. V Pohári konštruktérov sme skončili na zaslúženom štvrtom mieste a dosiahli sme tak zdravý a významný míľnik v našom 100-pretekovom pláne, ako už načrtol Laurent [Rossi, pozn. red.] na začiatku sezóny.“

„V tejto misii nám zostáva ešte necelých 80 pretekov a som veľmi rád, že môžem tím na tejto ceste viesť. Cieľ pre rok 2023 je jednoduchý – musíme skončiť minimálne štvrtí, a to oveľa presvedčivejším spôsobom. To znamená, že musíme dokončiť viacero pretekov, získať viac bodov a zaznamenať menej nevyhnutných odstúpení.“

„Mám veľké očakávania od všetkých v tíme – v neposlednom rade od Estebana a Pierra, ktorí budú spolupracovať na tom, aby pre tím dosiahli čo najlepšie výsledky,“ doplnil Szafnauer.

Súvisiace články