logo F1online.skF1online.sk

Alonso si zase rypol do Alpinu: Siedme miesto sa tam oslavovalo

Fernando Alonso
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 2. 2023

Začiatok vzťahu Fernanda Alonsa a tímu Aston Martin pôsobí ako taká prázdninová romanca. Koľkokrát sme však z „El Nana“ mali takýto pocit? Jeho príchod do nového pôsobiska sprevádzajú veľké očakávania a silné reči, no po jeho skončení to sú samé ironické poznámky a sofistikované urážky. Alpine v tomto smere nie je žiadnou výnimkou.

Alonsovo pôsobenie vo francúzskej stajni skončilo neslávne. Niežeby v tom boli Francúzi a jeho tímový kolega Esteban Ocon nevinne, avšak Fernando sa opäť nezdržal a svojmu bývalému zamestnávateľovi posiela štipľavé komentáre.

Aston Martin považuje za zasnúbenú zem a Alpine (hoci v minulom roku postavili omnoho rýchlejšie auto) je tímom, kde sú spokojní s priemernosťou. „Je to veľmi odlišné v porovnaní s tímami, s ktorými som bol predtým a ktoré boli v minulosti úspešné, avšak vládla tam spokojnosť so štvrtým miestom. Skončili piaty a boli spokojní s piatym miestom. Skončili siedmy a oslavovalo sa siedme miesto,“ prehlásil Alonso.

„V tomto tíme sa však nebude oslavovať, pokým sa nám nepodarí zvíťaziť,“ dodal odhodlane.

Španielsky matador patrí rozhodne k najlepším jazdcom (nielen) vo svojej generácii. Na svoje tímy vždy kládol veľké očakávania a inak tomu nebude ani v Aston Martine. „Nech už robím čokoľvek, som náročný. Očakávam veľa od ľudí, s ktorými pracujem. Dávam do toho sto percent a to isté očakávam aj od tých, s ktorými pracujem,“ hovorí dvojnásobný šampión.

„Od prvého dňa s Aston Martinom cítim rovnaké hodnoty aj v ľuďoch okolo mňa. Máme vedenie v osobe Lawrenca Strolla, ktorého už poznám dlhé roky a ktorý dosiahol veľa úspechov v mnohých oblastiach a projektoch. Nepochybujem, že vo Formule 1 tomu bude rovnako a skôr či neskôr uspeje aj tu,“ povedal Alonso.

Súvisiace články

Diskusia