logo F1online.sk

Podľa Villeneuva má Bottas v boji s Hamiltonom jedinú šancu

Valtteri Bottas a Lewis Hamiton
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király25. 8. 2020

Vyzerá to tak, že Valtteri Bottas opäť raz nebude mať na Lewisa Hamiltona. V posledných týždňoch sa ukázalo, že výkonnostne je predsa len o niečo slabší a Angličan mu postupne uniká. Blíži sa k svojmu siedmemu titulu a ak to pôjde takto ďalej, pravdepodobne ho už nič nezastaví.

Majster sveta z roku 1997 Jacques Villeneuve si myslí, že Bottas sa musí dostať do Hamiltonovej hlavy a trochu nabúrať jeho pohodu. Ak sa mu to nepodarí, nemá šancu. Strata, ktorá predstavuje 43 bodov, je už aj tak priepastná.

„V minulosti sme videli, ako sa Nico Rosberg dokázal dostať do jeho hlavy a napokon ho aj zdolať,“ povedal Villeneuve pre Sky Italia. „Bottas to ešte môže skúsiť, ale v skutočnosti je na scéne veľmi málo jazdcov, ktorí sú pre víťazstvo ochotní spraviť všetko.“

„Poraziť ho na trati, to samo o sebe nestačí. Pretože v tom prípade sa vráti silnejší a udrie ešte tvrdšie.“

Avšak dostať sa niekomu do hlavy takisto nie je jednoduché a nesie to následky. Taký Rosberg do toho v roku 2016 vložil obrovské úsilie, ale napokon na to aj doplatil.

„Ostať tam ešte dlhšie by už pre neho bolo mentálne priveľmi ťažké,“ skonštatoval Jacques Villeneuve, ktorý takto zdôvodnil náhly Rosbergov koniec. „Lewis určite môže byť zdolaný, ale v tejto chvíli je v spolupráci s jeho tímom ozaj veľmi silný.“

Súvisiace články