logo F1online.skF1online.sk

Horner Pérezove majstrovské ambície spochybňuje: Väčším kandidátom na titul je Verstappen

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 2. 2023

Sergio Pérez sa po boku Maxa Verstappena predstaví v nadchádzajúcej sezóne už po tretíkrát. Zatiaľ čo v predošlých dvoch ročníkoch ťahal Mexičan za kratší koniec, v tomto roku by chcel mať v internom súboji po prvý raz navrch. Poraziť úradujúceho majstra sveta však nebude prechádzka ružovou záhradou. Myslí si to aj šéf Red Bullu Christian Horner, podľa ktorého bude Pérez, hoci je pilotom bezpochyby solídnym, za Holanďanom opäť o čosi zaostávať.

Pérez si v uplynulej sezóne síce nepočínal zle, ale nebolo to ani to pravé orechové. Z dvadsiatich dvoch pretekov dovedna zvíťazil dvakrát, pripísal si na konto jedenásť pódiových umiestnení a získal 305 bodov. Za iných okolností by to bol skvelý výsledok. Keď si však Mexičana porovnáme s jeho mladším tímovým kolegom Maxom Verstappenom, zistíme, že Holanďan triumfoval až pätnásťkrát a získal o priepastných 149 bodov viac. Red Bull si v minulom roku išiel vskutku svoju vlastnú ligu. Chváliť tak Péreza za výsledne tretie miesto v šampionáte nemožno.

Pérez pred nadchádzajúcou sezónu prekypuje sebavedomím. Chcel by vyhrať svoj prvý majstrovský titul, no aby sa tak stalo, bude musieť najprv pridať na trati a ubrať vo vyjadreniach.

Šéf Red Bullu Christian Horner síce Mexičana za smelé predsavzatie chváli, no ohľadom jeho víťazstva v šampionáte je skeptický.

„Max bol v minulom roku vo výbornej forme, preto bude prvým, koho bude potrebné poraziť,“ nechal sa počuť Christian Horner pre Auto Motor und Sport. „Je úradujúcim majstrom sveta, no Checo sa musí usilovať ho poraziť, prečo by inak malo zmysel súťažiť? Myslím si však, že realita je taká, že Max bude v priebehu sezóny opäť väčším kandidátom na víťazstvo v šampionáte.“

„Checo však má schopnosti na to byť konkurencieschopným, potrebujeme, aby obaja jazdci podávali v majstrovstvách konštruktérov čo najlepšie výkony. Checo vie, čo presne sa od neho očakáva. Pravdupovediac, byť Maxovým tímovým kolegom je pre každého pretekára pomerne skľučujúca vyhliadka.“

„Checo to doteraz zvládal veľmi dobre, bol neoddeliteľnou súčasťou nášho víťazstva v Pohári konštruktérov 2022 a v súťaži jednotlivcov skončil zase veľmi tesne tretí, keď sa mu podarilo vyhrať dve veľké ceny. Od svojho vstupu do tímu v roku 2021 sa zlepšil,“ dodal Horner.

Súvisiace články

Diskusia