logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo sa Péreza vystrnadiť nechystá, s oboma pilotmi Red Bullu hodlá spolupracovať

Christian Horner, Mark Rushbrook, Max Verstappen, Sergio Pérez a Daniel Ricciardo
© Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 2. 2023

Daniel Ricciardo sa po dvanásťročnom pôsobení v kráľovnej motoršportu rozhodol dopriať si ročný sabatikal po tom, čo jeho angažmán v McLarene nedopadol vôbec podľa predstáv. Emocionálne vybitý Austrálčan sa v nadchádzajúcom ročníku predstaví len ako rezervný jazdec Red Bullu, kde bude pripravený, ak to bude nevyhnutné, zaskočiť za Maxa Verstappena či Sergia Péreza. V kuloároch sa viedli špekulácie, či sa Ricciardo nebude usilovať podkopať Mexičanovu pozíciu a uzurpovať si jeho miesto. Ten to však vyvracia a tvrdí, že s oboma pretekármi rakúskeho celku hodlá plne spolupracovať.

Očakáva sa, že Daniel Ricciardo strávi väčšinu nadchádzajúceho ročníka za simulátorom, no predstaví sa aj na marketingových kampaniach Red Bullu či na niekoľkých testoch. V tréningoch či nebodaj pretekoch ho však zrejme, ak nedôjde k nejakým neočakávaným okolnostiam, neuvidíme.

Austrálčan však tvrdí, že mu to neprekáža a ročné „voľno“ mu padne vhod, no dodáva, že tímu z Milton Keynes sa bude snažiť pomôcť, ako najlepšie bude vedieť. Verstappenovi, ako aj Pérezovi, sa bude usilovať byť nápomocný a kedykoľvek sa s nimi podelí o svoje nemalé poznatky.

„Tímu sa budem snažiť skutočne pomôcť,“ uviedol Daniel Ricciardo pre Sky Sports News. „Pri práci so simulátorom dám do toho všetko, taktiež sa zúčastním pretekov, budem prítomný na stretnutiach a nebudem mať žiadny problém viesť dialóg S Maxom a Checom. Kedykoľvek sa s nimi podelím o akékoľvek poznatky, pokúsim sa byť čo najlepším možným členom tímu. Toto bude mojou hlavnou úlohou.“

Ricciardo sa Pérezovo miesto prevziať skutočne usilovať nebude.

„Naozaj chcem mať voľno, nečakám, že mi dá niekto šancu. Som veľmi šťastný, že to je tak, ako to je,“ povedal.

Či sa Austrálčan rozhodne v roku 2024 do súťaže vrátiť, sa dozvieme najneskôr v lete.

„Myslím si, že sa rozhodnem na základe toho, ako sa budem cítiť. Som si istý, že sa rozhodnem do leta. Akonáhle začne sezóna, budem jazdiť na simulátore a zúčastním sa na pár pretekoch. Domnievam sa, že dostanem odpoveď na to, čo skutočne chcem robiť a čokoľvek to bude, budem na tom následne pracovať,“ doplnil Ricciardo.

Súvisiace články

Diskusia