logo F1online.sk

Ricciardo by si rád vyskúšal RB19: Austrália bude pre moju vôľu vrátiť sa rozhodujúca

Christian Horner, Mark Rushbrook, Max Verstappen, Sergio Pérez a Daniel Ricciardo
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 2. 2023

Bude Danielovi Ricciardovi chýbať Formula 1? A bude Daniel Ricciardo chýbať Formule 1? Austrálsky pretekár má pred sebou rok „na lavičke náhradníkov“ a ako sám hovorí, celkom sa naň aj teší. Volanie jeho najväčšej vášne však bude silné, ako priznal, hlavne na domácej veľkej cene.

Vracia sa Daniel do Red Bullu ako efektívny marketingový nástroj alebo pilot, ktorý ešte v tomto tíme nepovedal posledné slovo? Kariéra rodáka z Perthu stojí na rázcestí a sám nevie, kam jeho ďalšia cesta povedie.

„Určite si chcem zajazdiť v aute, len aby som zostal vo forme a telo neutrpelo veľký šok, keď pocíti preťaženie 5G,“ povedal médiám Ricciardo pri predstavení nového monopostu RB19.

„Som však rád, že si doprajem nejaký čas mimo. Ako však bude rok pokračovať, som si istý, že začnem dvíhať ruky. Nie je to však tak, že by som mal penu okolo úst, stále som rád, že ma čaká ľahší rok 2023.“

„Zúčastniť sa tohto predstavenia nového auta je vzrušujúce a super pocit, ale zároveň som rád, že si môžem vybrať rok mimo. Aspoň teraz na tomto mieste mám ten správny pocit,“ dodal Daniel.

Uvidíme ho však vôbec v kokpite? To teraz nemožno povedať s istotou, avšak už vieme, že Red Bull mu žiadnu účasť vo voľnom tréningu nepripravuje. „Z jazdeckého pohľadu bude pre mňa v tomto roku najdôležitejším pracovným nástrojom simulátor. V priebehu roka ma čaká niekoľko podujatí, ktorých súčasťou sú predvádzacie jazdy. Ešte to síce nie je potvrdené, takže si nie som istý, ale viem, že sú naplánované aj testy pneumatík,“ objasňuje Ricciardo svoj program.

„Pokiaľ ide o jazdu s tohtoročným autom, tak testy Pirelli sú reálnejšie než účasť vo voľnom tréningu. V priebehu roka máme niekoľko testov, takže tam by som mohol byť, ale nateraz je prvoradá práca na simulátore,“ dodal Daniel.

Ten tiež potvrdil, že počas prvých dvoch podujatí novej sezóny – v Bahrajne a Saudskej Arábii – ho v garáži Red Bullu neuvidíme. Svoju domácu Veľkú cenu Austrálie si však nemôže a ani nenechá ujsť. Tam sa vraj rozhodne.

„Prvé preteky budem pravdepodobne sledovať v televízii. Myslím si, že už to mi začne postupne zahrievať srdce; potom však príde Melbourne. To budú prvé preteky, na ktorých sa zúčastním. Už len okúsiť tú atmosféru, ten hluk, tú vôňu, to všetko, zrejme mi to spôsobí to, čo také veci spôsobujú,“ hovorí Ricciardo.

„Uvidíme, či sa dostavia nadšenie, vzrušenie a chuť vrátiť sa alebo budem rád všetko sledovať ako fanúšik ešte o niečo dlhšie. Nechajme sa prekvapiť, ale podľa mňa Melbourne mnohé napovie,“ dodal.

Súvisiace články