logo F1online.skF1online.sk

Pérez odmieta tlak zo strany Ricciarda: Red Bull môže podpísať kohokoľvek

Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 2. 2023

Čo sa stane, ak bude Sergio Pérez pokračovať v podobných výkonoch ako v minulej sezóne? Koľko trpezlivosti s ním Red Bull bude mať? Tento tím už angažoval na post rezervného pilota Daniela Ricciarda a nejeden hlas naznačuje, že si stajňa z Milton Keynes pripravuje „plán B“. Samotný mexický pretekár však odmieta, že Austrálčanov príchod čokoľvek mení.

Vyzerá to tak, že jediné, čo sa po odchode Ricciarda zmenilo, je farba jeho trička. Na piatkovej šou v New Yorku sa opäť uškŕňal na všetky strany, pózoval a ochotne odpovedal na všetky otázky. V ničom nepripomína jazdca, ktorý má za sebou dva priam príšerné roky s negatívnym vplyvom na jeho sebadôveru.

Danielov úsmev pôsobí už tradične potmehúdsky, ale podľa Péreza toto nie je muž, ktorý naňho ešte zvýši tlak. Samozrejme, keby ním aj bol, asi ťažko by to mohol priznať.

„Nie, keď ste pilotom Red Bull Racing, mali by ste podávať čo najlepšie výkony. Nezáleží na tom, či tu Daniel je alebo nie je, Red Bull môže mať takmer ktoréhokoľvek jazdca na štartovom rošte,“ povedal Pérez jednoznačne.

Paradoxné na tom je, že Ricciardo pritom podľa všetkého nebol Red Bullom angažovaný pre svoje skúsenosti a technické znalosti. Aj keď sa bude podieľať na práci tímu na simulátore, Helmut Marko už za ten krátky čas neraz stihol vyzdvihnúť jeho prínos ako skvelého marketingového nástroja.

„Myslím si, že máme veľké šťastie, že sa Daniel stal súčasťou nášho tímu, vzhľadom na množstvo jeho skúseností a možnosť pracovať v továrni s inžiniermi,“ hovorí Pérez.

„Naozaj rozumie našim debatám o aute a chápe, o čom hovoríme. Myslím si teda, že to bolo správne rozhodnutie priniesť medzi nás niekoho ako on, zvlášť počas súťažných víkendov nám dokáže veľmi pomôcť,“ dodal Pérez.

Súvisiace články

Diskusia