logo F1online.sk

Sainz je pripravený na to, že vo Ferrari bude pod drobnohľadom

Carlos Sainz
© McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala22. 8. 2020

Carlosa Sainza čaká veľký prestup. Do jeho siedmej sezóny v F1 nastúpi ako pilot Scuderie Ferrari, štvrtého tímu, ktorého kombinézy si počas svojej kariéry oblečie. S Ferrari je spojený aj obrovský tlak a pozornosť nielen zo strany fanúšikov, ale aj médií a celej verejnosti, a to všetko znásobené v porovnaní s jeho doterajšími pôsobiskami. Carlos Sainz hlási, že je na to pripravený.

“Dívam sa na to ako na prípravu,” odpovedá Carlos Sainz na otázku the-race.com, či sa neobáva toho tlaku, ktorému bude musieť čeliť už po zimnej prestávke. “Ak chcete v budúcnosti bojovať o titul — čo ja chcem —, tak sa dostanete pod drobnohľad. Som si istý, že keď bojujete o titul, tak je ten tlak šialený.”

“Na takýto scenár treba byť pripravený a ja sa do takej situácie chcem dostať. Samozrejme, že to blúdi v mojej mysli, ale je to niečo, čím si chcem prejsť. Každý pilot, ktorý chce byť majstrom sveta, si tým raz musí prejsť,” zamyslel sa rodák z Madridu.

Cesta Carlosa Sainza vo Formule 1 je spletitá. Všetko začal ako junior Red Bullu v tíme Toro Rosso, no povýšenia do áčkovej stajne červených býkov sa nikdy nedočkal. Namiesto toho zamieril do Renaultu a do McLarenu.

“Od prestupu do McLarenu vnímam zvýšený tlak zo strany médií, a tiež sa mi dostáva viac pozornosti, keď som podpísal zmluvu ako pilot Ferrari,” vyznáva sa majiteľ jedného pódia. “Keď sa upíšete stajni ako McLaren či Renault, dostane sa vám tej pozornosti zo strany anglických či francúzskych médií. Ovplyvnilo ma to.”

“Ale teraz, počas mojej šiestej sezóny v F1, už viem, ako zvládať tieto veci. Prvý rok v F1 to bolo azda trochu náročné, všetko vás prekvapí, ale o šesť rokov neskôr už viete, ako budú všetci reagovať na zlú kvalifikáciu, zlé kolo či nanič preteky. Proste skloníte hlavu, myslíte len na seba a nenecháte si odpútať svoju pozornosť. Ale ľahšie sa to povie ako urobí,” uzavrel debatu Carlos Sainz.