logo F1online.sk

Horner: S Mattiom súcitím, podľa mňa odviedol dobrú prácu

Christian Horner a Mattia Binotto
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 2. 2023

Vrece so zmenami na šéfovských postoch sa nám v poslednom období roztrhlo. Nebol to len prelom rokov 2022 a 2023, ale aj minulú zimu došlo k viacerým rošádam. Je preto pekné vidieť, že na stoličkách šéfov stajní máme aj niektoré dôverne známe mená, ktorých tváre a spôsob komunikácie dôverne poznáme. Patrí medzi nich aj Christian Horner.

Boss Red Bullu je momentálne najdlhšie slúžiacim šéfom vo Formule 1 a stajni z Milton Keynes velí už od jej príchodu do Formuly 1 v roku 2005. Ten bude v roku 2023 stretávať v padoku niektoré nové tváre a tiež niektoré staré, ale už v nových farbách.

„Bolo zaujímavé sledovať toľko personálnych zmien,“ povedal Horner, ktorého cituje Motor Sport Magazine. „S Mattiom súcitím, pretože v konečnom dôsledku odviedol dobrú prácu. V minulom roku urobilo Ferrari veľký krok dopredu v porovnaní s tým, ako na tom boli predvlani. Musel to byť preňho ťažký odchod po takej dlhej službe.“

„Bude tiež zaujímavé zistiť, či sa Fred bude hádať o rovnakých bodoch, ako keď viedol Sauber,“ hovorí šéf Red Bullu s iróniou. „Je to však veľmi schopný chlap a na postoch šéfov máme všade naozaj schopných ľudí. Uvidíme teda, aká bude dynamika na ďalšom zasadnutí Komisie F1.“

Alfa Romeo, Ferrari, McLaren a Williams. Nových šéfov bude mať v novej sezóne hneď niekoľko tímov, ale len máloktorý z nich je skutočne novou tvárou. Napríklad nového bossa Williamsu Jamesa Vowlesa bolo možné v padoku stretávať dlhé roky.

„Jamesa až tak dobre nepoznám, avšak je to, samozrejme, veľmi schopný človek. Williams si ho však istotne dôkladne preklepol a podľa mňa je skvelé, že mu dali šancu posunúť sa vyššie. Myslím si, že toto môžu byť pre Williams len dobré správy,“ povedal Horner o vymenovaní bývalého vysoko postaveného muža Mercedesu za šéfa Williamsu.

„Je s tým spojené niečo ďalšie? Williams zrejme urobil to, čo je správne a dobré pre ich biznis. Len oni vedia, na čom sa dohodli, aby ho skôr uvoľnili spod zmluvy,“ dodal.

Súvisiace články