logo F1online.sk

Rosato otestoval malého Räikkönena na motokáre: Toto som už niekde videl!

Kimi Räikkönen a Robin Räikkönen
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 1. 2023

Bude pokračovať v šľapajach slávneho otca? Keď sa niektorej športovej legende narodí potomok, hneď sa objavia otázky, či nastúpi na cestu svojho rodiča. Prvé záblesky toho, že malý Robin Räikkönen zdedil niečo po svojom otcovi, objavil aj Gino Rosato.

Bývalý popredný muž vo Ferrari a dodnes veľmi dobrý priateľ Räikkönenovcov sa s Kimim stretol prednedávnom v Taliansku. Nevieme, aký bol účel stretnutia, ale veľký Gino mal možnosť pozrieť si, ako to na motokáre ide Kimiho sedemročnému synovi Robinovi. Očividne sa mu výkon malého Fína veľmi pozdával a napísal o tom aj na sociálnych sieťach.

„To bol teda deň s Kimim a Minttu Räikkönenovcami, sledovať malé sedemročné eso jazdiť… 110 kôl!“ napísal Rosato na Instagrame.

„Mám pocit, že toto som už predtým niekde videl, je veľmi tichý a málo komunikuje, vždy pôsobí trochu stratene a bez záujmu. Je však ako jeho otec: ‚Nechajte ma na pokoji, kde mám auto?‘“

„Je to kúzlo, je rýchly, promptný, prirodzene talentovaný, nazývajte si to, ako chcete. Formula 1, tu ho máte,“ napísal Kimiho priateľ Rosato.

Na adresu svojho syna sa predtým vyjadroval aj sám majster sveta z roku 2007. Ešte ako aktívny pretekár sa pochválil fotkou so synom, ako trénujú na motokárach. Náznaky dedičného talentu vtedy badal aj on. „Niektoré dni sme odjazdili viac kôl, iné menej, ale s deťmi je to takto stále, jeden deň chcú radšej robiť toto, ďalší zas niečo iné. Najdôležitejšie je, že sa tým bavia. Postupne zrýchľuje. S mojou motokárou z požičovne som s ním už nedokázal držať krok, potreboval by som niečo výkonnejšie, ale keď odhliadneme od toho, bolo to naozaj dobré,“ povedal pred rokmi Räikkönen.

Súvisiace články