logo F1online.sk

Wolff: Horner je mnou posadnutý, bývam v jeho hlave zadarmo

Toto Wolff a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 1. 2023

Nová sezóna nám ešte ani nezačala, no už si pripravujeme pôdu pre mediálne prestrelky? Šéf Mercedesu Toto Wolff si asi povedal, že nám ospalý formulový január okorení nejakým pikantnejším vyjadrením. Zdá sa, že na štart sezóny 2023 je všetko pripravené.

Rok 2021 bol vskutku búrlivý, nechýbali kontroverzie ani slovné prestrelky. O tie sa nám prevažne starali Toto Wolff a Christian Horner, ktorí akoby sa nechali uniesť všadeprítomným Netflixom a pozornosťou médií a pridali aj kúsok poriadnej „americkej“ zábavy.

Že sa však niečoho podobného dočkáme už v januári pred štartom sezóny, tak to sme vskutku nečakali, avšak Toto Wolff možno využil rozhovor s The Times na vystrelenie prvého tohtoročného „torpéda“, keď dostal otázku týkajúcu sa šéfa Red Bullu Christiana Hornera.

„Bývam v jeho hlave zadarmo,“ prehlásil Wolff. „Ten chlap je mnou posadnutý. Každú sekundu svojho života, ktorú strávim rozprávaním o Hornerovi, je pre mňa stratou času.“

Rok 2022 bol pre Red Bull pomerne pohodový a Mercedes zaznamenal trochu prekvapivý ústup z pozícií. V Brackley sa z toho však určite skôr či neskôr spamätajú a nová sezóna predstavuje ideálnu príležitosť. Ak sa to celé opäť začne, očakávame, že Horner ani Wolff nezanedbajú svoje „mediálne povinnosti“.

Wolff, mimochodom, 21. januára oslávil desiate výročie pri kormidle Mercedesu a nesporne najťažším okamihom preňho bola Veľká cena Abú Zabí 2021, keď Lewisovi Hamiltonovi ušiel rekordný ôsmy titul majstra sveta.

„Sme spolu už veľa rokov a rozprávame sa tak často, ako sa len dá,“ povedal Wolff o vzťahu s Hamiltonom.

„Vtedy po Abú Zabí sme si prešli nesmierne náročným obdobím, pretože do toho dal všetko a stál na prahu neuveriteľného úspechu v podobe ôsmeho titulu majstra sveta. Jednou z najťažších vecí v každom športe je prehrýzť sklamanie,“ dodal.

Súvisiace články