logo F1online.sk

60 percent padoku má problém s tímovým kolegom, prehlásil Gasly

Pierre Gasly a Júki Cunoda
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 1. 2023

Vzťah Pierra Gaslyho a Estebana Ocona je v médiách prepieraný dosť často, a to chlapci vlastne ešte ani nenastúpili na prvé preteky v jednom tíme. Obaja sa snažia svoj komplikovaný vzťah z mládežníckych dôb bagatelizovať a tvrdia, že to celé bolo zbytočne nafúknuté.

Nedá sa povedať, že by komplikované vzťahy v garáži boli vo Formule 1 niečím neobvyklým. Práve naopak, možno to dokonca považovať za niečo bežné. Na druhej strane, tímoví kolegovia sa zvyknú znenávidieť až v priebehu svojho pôsobenia v jednom tíme, nie doňho už prísť znenávidení, čo je prípad Gaslyho a Ocona.

„Myslím si, že je to téma, o ktorej sa hovorí príliš často, možno nie sme najlepší priatelia, ale dokážeme spolu prejsť dverami,“ povedal o vzťahu s Oconom Gasly.

Toho sa však asi len tak nezbaví. Dvaja Francúzi v drese francúzskej automobilky a ešte k tomu s takouto vzájomnou minulosťou? To je pre médiá priam magnet.

„Keď sa pozriete na môj vzťah s Estebanom a vzťahy tímových kolegov vo zvyšku padoku, určite nájdete aj takých, ktorí majú horšie vzťahy než my. Ak si myslíte, že treba hovoriť o mojom vzťahu s Estebanom, tak môžete začať hovoriť o 60 percentách padoku. Takže pokiaľ ide o nás, všetko je v poriadku,“ hovorí Gasly.

Ako teda podľa neho bude interný vzťah s Oconom vyzerať? „Myslím si, že nás čaká zdravá rivalita. Koniec koncov, preto sme sa obaja dostali až do Formuly 1. Všetci sme sa navzájom posúvali na najvyššiu možnú úroveň.“

„Estebana poznám ako nesmierne dobrého pilota. Po boku Fernanda to aj ukázal a v šampionáte skončili na rovnakej úrovni, takže podal veľmi dobrý výkon.“

„Na konci dňa nezáleží, kto je mojím tímovým kolegom. Chcem byť najlepší vo Formule 1, takže musím bojovať s každým, kto v tomto športe súťaží,“ dodal Gasly.

Súvisiace články