logo F1online.sk

Ricciardo: Dajte mi víťazné auto a ja s tou zasranou vecou vyhrám!

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 1. 2023

Cesta Daniela Ricciarda vo Formule 1 sa končí, teda aspoň nateraz. Či bude jeho odchod dočasný alebo trvalý, to sa ešte len uvidí, avšak Austrálčan je naladený na comeback. Je si vedomý svojej sily a nestratil ani nič zo zdravého športového sebavedomia.

Nebudeme si klamať, pôsobenie v McLarene bolo pre Daniela hotovou katastrofou. O účinkovaní v Renaulte ani Red Bulle sa to však povedať nedá. Rok 2020 bol napríklad jedným z jeho najlepších a rodák z Perthu preto má všetky dôvody domnievať sa, že dve sezóny v McLarene boli skôr anomáliou. Stále si je dobre vedomý svojich úspechov a víťazstiev, z ktorých nejedno vybojoval za nepriaznivých okolností.

„Určite si dobre uvedomujem, že nie som dokonalý,“ povedal Ricciardo v rozhovore pre The Race. „Mám slabiny a, bohužiaľ, toto auto ich v plnej nahote odhalilo.“

„To je tá skromná a pokorná stránka. Stále môžem na veciach zapracovať a zlepšiť sa. Je tu však aj sebavedomý kúsok mňa, ktorý hovorí: ‚Dajte mi víťazné auto a ja s tou zasranou vecou vyhrám!‘“

Ani jeho posledný triumf, na Veľkej cene Talianska s McLarenom, mu však nezaručil, že svoju trojročnú zmluvu s tímom naplní. Napriek tomu sa však tento deň v Kráľovskom parku v Monze stal žilou pre Ricciardovo sebavedomie.

„Z toho dňa stále čerpám veľa sebadôvery. Keď sa mi ju podarí dostať do auta, nájdem cestu, ako s ním zvíťaziť,“ sľubuje Austrálčan.

„Nechápte ma zle, v tomto športe takýto prístup potrebujete, minimálne z veľkej časti, pretože v opačnom prípade sem skrátka nepatríte. S vekom a dospievaním však k sebe začnete byť úprimnejší. Keby som bol dokonalý, tak by som našiel spôsob, ako sa s tým vyrovnať,“ dodal na margo svojho pôsobenia v McLarene.

Súvisiace články