logo F1online.sk

Red Bull je citlivý na akúkoľvek kritiku, myslí si Coulthard

David Coulthard a Christian Horner
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková5. 1. 2023

Bývalý jazdec F1 David Coulthard tvrdí, že Red Bull a šéf tímu Christian Horner nevedia akceptovať kritiku na svoju adresu. Naráža hlavne na to, ako Red Bull bojkotoval televíziu Sky Sports kvôli „neúctivému“ spravodajstvu.

Všetci si ešte dobre pamätáme, ako komentátor stanice Sky Sports Ted Kravitz po minuloročnej Veľkej cene USA naznačil, že Hamilton bol v sezóne 2021 „okradnutý“ o titul majstra sveta. Reakcia Red Bullu následne na seba nenechala dlho čakať, keď Verstappen odmietol všetkým edíciám tejto televízie dávať rozhovory.

Okrem toho Red Bull v sezóne 2022 čelil aj škandálu ohľadom nedodržania rozpočtového stropu. Po prevalení tejto kauzy Horner vyhlásil, že jeho tím je v rámci F1 „ľahkým terčom“ kritiky.

Takéto vyjadrenia sa nepáčia bývalému jazdcovi stajne z Milton Keynes Davidovi Coulthardovi. Podľa neho sa totiž ani s inými tímami nezaobchádza v rukavičkách. „Viem si predstaviť, akému nálepkovaniu čelí napríklad také Ferrari v Taliansku, a to každý deň. Je to starý výrok, ale Mark Webber ho často používal: ,Aby ste vedeli, aké to je byť niekým, musíte prejsť míľu v jeho topánkach.’“

„Red Bull a Christian sú samozrejme citliví na akúkoľvek kritiku toho, čo robia, pretože sa ich to osobne dotýka. Pokiaľ však ide o médiá, všetci majú právo interpretovať udalosti na základe svojho konkrétneho uhla pohľadu,“ tvrdí rodák zo Škótska.

Červení býci sa s tým podľa Coultharda jednoducho musia zmieriť, pretože to k pôsobeniu v kráľovnej motoršportu prosto patrí. „Ak beriete do úvahy len ľudí, ktorí s vami súhlasia alebo o vás hovoria pekné veci, potom máte veľmi obmedzený pohľad na život.“

„Mám podozrenie, že aj McLaren je citlivý na kritiku. Pripomínam, že Mercedes bol tiež kritizovaný vtedy, keď dominoval. Musíte to jednoducho prijať,“ dodáva bývalý pretekár.

Súvisiace články