logo F1online.sk

Gallagher: Ricciarda nemusíme ľutovať, dobre si zarobil

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 1. 2023

Daniela Ricciarda v roku 2023 vo Formule 1 neuvidíme. Vo Formule 1 nechýbal celé roky a treba priznať, že sme si už celkom zvykli vídať ho na rošte. Jednu z najpopulárnejších postavičiek v padoku Formuly 1 však podľa žurnalistu Marka Gallaghera príliš ľutovať nemusíme.

Niet pochýb o tom, že si vďaka svojmu prestupu do Renaultu, a potom vďaka podpisu a odchodu z McLarenu, dobre zarobil. Hovoríme tu o desiatkach miliónov dolárov, ktoré pribudli na jeho účet a ktoré Daniela bez problémov zabezpečia po zvyšok života.

„Ak Formula 1 príde o Daniela, ak zmizne z F1, tak ho určite čaká skvelá kariéra niekde inde v motoristickom športe, o tom nepochybujem,“ povedal v podcaste Flat Chat novinár Mark Gallagher. „Nemusíme ho príliš ľutovať, pretože si vo Formule 1 zarobil veľmi veľa peňazí.“

„Čisto z finančného pohľadu má za sebou veľmi lukratívnu kariéru, čo je skvelé.“

„Bude však mať pocit, že nikdy nenaplnil svoj plný potenciál, a to je vec, nad ktorou bude s rastúcim vekom premýšľať. Zrejme mohol v kariére dosiahnuť niečo lepšie,“ dodal Gallagher.

Podľa jeho slov Ricciardo na odchode z Red Bullu finančne profitoval, avšak márne hľadal jednoduchosť v tomto zložitom športe. „V McLarene zažil úplne odlišnú skúsenosť. Niekoľkokrát som si detailne prečítal jeho rozhovory a čím viac som ich čítal, tým viac som mal pocit, že Daniel je dosť zmätený.“

„Na jednej strane sa chce vrátiť k základom, ale na druhej hovorí o nástrahách prílišného premýšľania. Trochu sa sťažuje, že ho obklopujú inžinieri, ktorí chrlia informácie z dát a hromadu komplexných vecí, ako skúsiť toto alebo tamto. Očividne sa mu nepáči zložitosť tohto športu, ktorý je však od základov veľmi zložitý. Musíte sa s tým však vysporiadať, musíte byť schopný komunikovať s tímom spôsobom, ktorý ich prinúti vás počúvať,“ hovorí Gallagher.

„Auto mu v konečnom dôsledku musí dodať dôveru. Sedieť v aute a byť v aute sú totiž dve rozdielne veci a zdá sa, že Daniel v aute nebol, keďže sa s ním necítil byť spojený,“ dodal.

Súvisiace články