logo F1online.skF1online.sk

Haas nebol pre Micka ideálnym prostredím, myslí si Vettel

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 12. 2022

Mick Schumacher začína novú kapitolu svojej kariéry. Podobne ako Esteban Ocon v roku 2019 či Alex Albon v roku 2021 bude chcieť urobiť jeden krok vzad, aby potom mohol urobiť dva vpred. Aj jeho dobrý priateľ Sebastian Vettel si myslí, že si Schumacher vybral pri svojom ďalšom snažení to správne miesto.

Mick Schumacher bude v budúcej sezóne pôsobiť ako rezervný pilot Mercedesu a z tejto pozície sa pokúsi napodobniť Ocona či Nycka de Vriesa, ktorým sa podarilo vrátiť, resp. dostať sa do Formuly 1. Po odchode z Haasu, kde nemecký mladík skutočne nemal na ružiach ustlané, sa to javí ako vcelku dobrá príležitosť.

„Michael Schumacher je môj idol, preto poznám Micka mnoho rokov,“ povedal pre rakúsku televíziu ServusTV Vettel. „Určite je škoda, že jeho kariéra vo Formule 1 nebude v budúcom roku pokračovať.“

„Možno je to jazdec a človek, ktorý potrebuje o niečo viac času, aby sa naučil niektoré veci a takisto potrebuje byť v dobrom prostredí. Nemyslím si, že naposledy bol v ideálnom prostredí, takže mu prajem, aby sa v budúcnosti vrátil a našiel si lepšie miesto,“ dodal Vettel.

Mercedes, kam Mick nastúpi ako rezervný pilot, bude určite lepším miestom. Problém je však v tom, že tam nebude jazdiť. Inú možnosť však nemecký mladík nemal a popravde, toto je preňho ideálna príležitosť.

„Teraz je na ňom, aby pracoval veľmi tvrdo a vrátil sa silnejší,“ hovorí jeho dobrý priateľ. „Určite dúfam, že sa mu to podarí, pretože má potenciál, o tom niet pochýb.“

„Je to celkom odlišná rola. Určite, pozícia tretieho pilota nie je niečo, čo chcete, pretože nemáte možnosť pretekať. To je však v poriadku, pretože si myslím, že bude mať veľkú príležitosť učiť sa od tímu a jazdcov,“ dodal štvornásobný šampión.

Súvisiace články

Diskusia