logo F1online.sk

Gasly odmieta špekulácie o vzťahu s Oconom: Už sme sa párkrát rozprávali

Pierre Gasly
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 12. 2022

Aká bude najzaujímavejšia jazdecká dvojica sezóny 2023? Spojenie Pierra Gaslyho a Estebana Ocona bude istotne útočiť na popredné pozície v tomto pomyselnom rebríčku. Teraz sa všetci tvária ako najlepší kamaráti a obavy nemá ani vedenie stajne, ale takto začína vlastne každá spolupráca (nielen) vo Formule 1.

Gasly a Ocon sa už nejakých desať rokov nenávidia. Obaja by asi vedeli spočítať na jednej ruke, koľkokrát sa spolu za ten čas bavili. To sa však bude musieť zmeniť. Alpine má veľké ambície a po celkovom štvrtom mieste v Pohári konštruktérov chce tím potvrdiť stúpajúcu krivku aj v sezóne 2023. K tomu však bude potrebovať fungujúcu spoluprácu oboch pilotov.

„Estebana poznám spomedzi všetkých ľudí v padoku najdlhšie. Prvýkrát sme sa stretli pred dvadsiatimi rokmi ako šesťroční a máme za sebou dlhú históriu,“ povedal Gasly pre RacingNews365.com.

„Poviem, že toho dosiahol dosť veľa odkedy sme si obaja splnili jeden z našich snov a prenikli do Formuly 1. Obaja chceme vyhrávať a bojovať o tituly,“ dodal.

Čo však ich spoločná minulosť? Nedá sa totiž poprieť fakt, že ich vzťahy boli (a nikto zatiaľ nedokázal, že stále nie sú) poriadne pošramotené. Rozhodnutie Alpinu prekvapilo mnohých, keďže ich nepriateľstvo nie je nijak čerstvé, ale trvá vlastne už celú dekádu. Môžeme veriť tomu, že sa to teraz len tak zmení?

„Nie je žiadnym tajomstvom, že sme mali svoje vzostupy a pády, ale myslím si, že dnes už sme dospelí, nie ako vtedy. Máme zodpovednosť jazdiť pre automobilku a obaja vieme, že vzájomná spolupráca v snahe zrýchliť auto bude na prospech nám obom,“ hovorí Gasly.

„Preto nie som ani trochu znepokojený. Myslím si, že je to aj príležitosť nechať minulosť minulosťou. Zatiaľ to bolo skvelé a už sme sa spolu párkrát rozprávali,“ povedal rodák z Rouenu.

Ten sa pritom netvári, že počas pôsobenia v rovnakom tíme medzi nimi nebude panovať rivalita. Tá vraj prítomná bude, ale nie vo väčšej miere než v ostatných celkoch. „Je to rovnaké ako som zažil s Júkim, Daniilom Kvjatom alebo Brendonom Hartleym. Keď jazdíte vo Formule 1, tak chcete vyhrávať. Nezáleží, či je to tímový kolega alebo chlapci z ostatných tímov. Na konci dňa to robíte, pretože chcete byť najlepší.“

„Medzi tímovými kolegami však musí panovať zdravá rivalita s vedomím, že dobrá spolupráca je dôležitá pre tím,“ dodal Gasly.

Súvisiace články