logo F1online.sk

Coulthard: Len idiot môže tvrdiť, že Max uspel iba vďaka autu

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 12. 2022

Auto alebo pilot? Do akej miery sa každá z týchto dvoch entít podieľala na tom či onom úspechu? To je otázka, ktorá má vo Formule 1 podobný punc, ako filozofické pojednanie o vajci a sliepke. Táto téma sprevádzala všetkých šampiónov a Max Verstappen nie je a ani nebude výnimkou. David Coulthard však má pri debate o holandskom pretekárovi jasno.

Podľa Škótovej mienky je na jazdcovi, aby doručil víťazstvá v pretekoch. Napriek dominantným pätnástim triumfom môže podľa Coultharda len idiot tvrdiť, že Verstappenov úspech je výlučne zásluhou jeho monopostu.

„Tak ako Lewis nepotrebuje deväť titulov majstra sveta, aby som ho považoval za jedného z najlepších jazdcov v dejinách tohto športu, Max nepotrebuje tri, aby bol považovaný za jedného z najlepších,“ prehlásil Coulthard pre holandský Formula 1 Magazine, na ktorý odkazuje portál RacingNews365.com.

„Max sa už teraz radí k tým najväčším velikánom. Museli by ste byť pos**tý idiot, keby ste povedali, že to všetko dosiahol iba vďaka dobrému autu,“ dodal David.

Ten argumentuje nielen poslednými dvoma rokmi, ale tiež celým Maxovým životopisom. Ten je poznačený radom stretov s tímovými kolegami, ktorí si nevylámali zuby ani tak na Verstappenovi, ale skôr na vlastnom aute.

„Veď žiadny z jeho kolegov sa s ním nemohol merať. Max je príšera na trati, stroj na víťazstvá, ktorého nezaujíma, čo hovoríme my alebo ostatní. Je neuveriteľný,“ povedal Coulthard.

Súvisiace články