logo F1online.sk

Schumacher sa do F1 vráti, myslí si Ocon

Mick Schumacher a Esteban Ocon
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 12. 2022

Mick Schumacher si v roku 2023 odkrúti neplánované voľno. Povinností síce zrejme nebude mať málo, hoci ešte tak úplne nevieme, čo vlastne bude robiť, ale za cieľ si jednoznačne vytýčil návrat na rošt v sezóne 2024. Mnohí sú voči tomuto cieľu skeptickí, ale nie jeho dobrý priateľ Esteban Ocon.

Síce to pre Micka neboli vydarené dva roky v Haase, ale zase sa nedá povedať, že by si na sedačku vo Formule 1 nárokoval neprávom. Predviedol niekoľko veľmi slušných výkonov a hlavne ukázal progres. Stále sa nám do myslí vkráda otázka, ako by to dopadlo, keby Schumacher jazdil v inom tíme a za iných okolností, než s akými sa musel vysporiadať v Haase.

„Verím, že sa do Formuly 1 vráti,“ prehlásil Mickov dobrý kamarát Esteban Ocon. „Určite bude tvrdo pracovať na svojom návrate. Sám som bol na jeden rok mimo a viem, aké to je, keď musíte po dvoch sezónach opustiť tento šport.“

„Tvrdá práca, odhodlanie a len moja prítomnosť zakaždým, keď bolo auto naštartované, ma priviedli späť. Som si istý, že dostane ďalšiu šancu,“ dodal Ocon.

Ten už v súčasnosti také problémy nerieši. Od svojho nedobrovoľného voľna v roku 2019 sa posunul na jedného z ťahúňov stajne Alpine a miesto hľadania tímu hľadá spôsob, ako sa dostať čo najvyššie. Po solídnom štvrtom mieste v Pohári konštruktérov majú Francúzi dobre vykročené.

„Bola to slušná sezóna z osobného i tímového hľadiska,“ povedal Ocon pre RacingNews365.com. „Na úplnom začiatku to nebolo také, aké sme chceli. Zaostávali sme za Alfou Romeo a Haasom a naše auto nefungovalo úplne najlepšie.“

„Rýchlo som však zistil, v čom tkvejú problémy a povedali sme o tom tímu, ktorý to dokázal premietnuť do vylepšení monopostu. Vďaka tomuto pochopeniu a zároveň schopnosti nasadiť adekvátne vylepšenia mám naozaj pocit, že sme sa posunuli vyššie,“ povedal Ocon.

„V mnohých pretekoch som sa v aute cítil veľmi dobre, dostal z neho maximum a zapísal veľa bodov, napríklad za štvrté alebo piate miesto. Víkendy v Rakúsku, Suzuke alebo Budapešti boli veľmi dobré,“ dodal.