logo F1online.sk

Rosberg: Šéf tímu Formuly 1 zo mňa nebude

Nico Rosberg
© Twitter/Nico Rosberg
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 11. 2022

Tímu Rosberg X Racing nechýbalo veľa, aby obhájil titul v elektrickej off-roadovej sérii Extreme E. Tam si tím šampióna Formuly 1 zo sezóny 2016 meria sily s viacerými známymi menami sveta motoršportu a v minulom roku vybojovala jeho jazdecká dvojica Johan Kristoffersson – Molly Taylorová titul. V tomto roku naň Rosbergov tím siahal opäť, no tentokrát neuspel.

Rosberg verzus Hamilton opäť raz. Vlani bojovali tímy Nica Rosberga a Lewisa Hamiltona o historický prvý titul v novovzniknutej sérii Extreme E. Úspešnejší vtedy bol celok pretekárskeho dôchodcu. V tomto roku si súboj zopakovali, no tentoraz sa tešil Lewis a jeho jazdecké zloženie Sébastien Loeb – Cristina Gutiérrezová.

Automaticky sa preto núka otázka, či by Nico nemohol vystúpiť vyššie a začať sa šéfovaniu venovať naplno. Odpoveď však bola negatívna.

„To je dobrá otázka. Veľa ľudí sa ma pýta, že keď sa nám v Extreme E tak dobre darí, či by som sa niekedy nechcel stať šéfom tímu Formuly 1. Moja odpoveď je jednoznačne nie,“ prehlásil Rosberg.

„Na Extreme E je dobré, že kalendár nepozostáva z veľkého počtu pretekov. V súčasnosti máme každý rok iba päť podujatí, kým vo Formule 1 ich máte až 24. To si od vás vyžaduje prácu na plný úväzok. Keď ste súčasťou majstrovstiev sveta, máte len veľmi málo času na rodinu a priateľov. A niečo také som už zažil.“

„Moje dnešné ja niečo také už nikdy skúšať nechce. Tá intenzita, záväzky a málo flexibility v živote… milujem svoj súčasný život a keď to tak má zostať, nemôžem pracovať vo Formule 1 na plný úväzok,“ dodal Rosberg.

Súvisiace články