logo F1online.sk

Rossi sa po brazílskom šprinte vyhrážal pilotom, že ich posadí na tribúnu

Fernando Alonso a Esteban Ocon
© XPB Images/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 11. 2022

Nehoda tímových kolegov, ktorá skompromituje preteky celej stajni, je vždy veľmi veľký problém. Šéfovia sú na niečo také doslova alergickí. Ukazuje to aj príklad Alpinu z brazílskeho víkendu, keď v sobotnom šprinte kolidovali Fernando Alonso a Esteban Ocon. Obaja sa v dôsledku kolízie prepadli až na chvost roštu.

„Keby to bolo na mne, oboch by som ich vyhodil.“ Tak znie slávna replika Günthera Steinera zo seriálu Drive to Survive, ktorú vyriekol po nehode Kevina Magnussena a Romaina Grosjeana na Veľkej cene Veľkej Británie v roku 2019.

Táto scéna bola v skutočnosti dobrým príkladom toho, ako to v garáži vyzerá, keď dôjde ku kolízii tímových kolegov. Nie nepodobne tomu bolo aj v prípade Alpinu po šprinte na Veľkú cenu Sao Paula, keď si Fernanda Alonsa a Estebana Ocona podal boss stajne Laurent Rossi.

„Pilotom som povedal, že pokiaľ sa budú správať ako dospelí, budem sa k nim aj ja správať ako k dospelým,“ povedal médiám Rossi. „Takže spolu môžu voľne pretekať, pokým na to nedoplatí celý tím. Minulý víkend na to však tím doplatil.“

„Pripomenul som im obsah zmlúv a tiež skutočnosť, že mám k dispozícii množstvo jazdcov, ktorí by radi pretekali miesto nich. Bola by škoda, keby sme dokončili sezónu s inou jazdeckou dvojicou, aj keď ma niečo také bude stáť veľa,“ dodal francúzsky manažér.

Alonso i Ocon však všetko napravili v nedeľných pretekoch, keď podnikli úspešnú stíhaciu jazdu. Prvý z nich skončil na piatom, druhý na ôsmom mieste. Po katastrofickej sobote sa im tak v nedeľu podarilo zrejme definitívne rozlúsknuť súboj o štvrté miesto Pohára konštruktérov.

„Zobrali na seba zodpovednosť a odviedli skvelú prácu. Niečo také sa môže stať každému,“ hovorí Rossi zmierlivo.

„Myslím, že práve to robí z týchto jazdcov skvelých šampiónov. Majú inštinkt zabijaka a niekedy to zájde trochu priďaleko. Vrátiť ich späť na zem však patrí k mojej práci,“ povedal šéf Alpinu.

Súvisiace články