logo F1online.sk

McLaren bol rýchlejší než my, hovorí Ocon

Esteban Ocon
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 11. 2022

Alpine vstúpil do tohto víkendu s komfortným náskokom pred McLarenom v boji o celkové štvrté miesto. Francúzi tak v Abú Zabí nepotrebujú úplne dokonalý víkend a preto im nemusí vadiť ani sobotná prehra proti „pápajovým“. S ôsmym miestom Estebana Ocona a jedenástym Fernanda Alonsa však panuje spokojnosť.

Popravde, pred posledným podujatím sezóny sme boli zvedaví, ako dopadne ešte jeden minisúboj. Napriek obrovskej dávke smoly, ktorá v tejto sezóne postihla Fernanda Alonsa, delí oboch kohútov v modro-ružových monopostoch iba päť bodov. Španielsky matador sa však zatiaľ neprezentuje spôsobom, že by mu na tom zvlášť záležalo.

„Bolo to veľmi tesné. Nachádzal som sa v skupine troch alebo štyroch áut, ktoré delilo len pár milisekúnd, no skončil som ako ten posledný z nich. Na tejto trati však nikdy neviete. Nakoniec budeme štartovať z desiateho miesta, takže body sú blízko a pokúsime sa ich vybojovať,“ povedal po sobote Fernando Alonso.

„Myslím si, že v nedeľu na tom obvykle bývame o niečo lepšie než v sobotu, takže uvidíme, ako to bude tentokrát,“ dodal Fernando.

Súboj oboch tímových kolegov v tíme Alpine bol v tomto roku vyrovnaný. Opticky na tom však bol lepšie Alonso, ktorý mal viac smoly než Ocon. V prospech španielskeho pretekára hovorí aj kvalifikačná bilancia, ktorá skončila pomerom 12:9 (po nehode sa Ocon nezúčastnil kvalifikácie v Miami).

Tento víkend je to však francúzsky pretekár, ktorý bol z dvojice pilotov Alpinu ten rýchlejší a do nedeľných pretekov odštartuje zo solídnej ôsmej priečky.

„Som celkom spokojný,“ povedal po kvalifikácii usmiaty Ocon. „Bola to možno jedna z najlepších kvalifikácii v tomto roku. Auto bolo dobré a v priebehu víkendu sme sa tiež dokázali zlepšovať.“

„Som trochu sklamaný, že Lando sa nakoniec dostal pred nás, ale McLaren bol rýchlejší. V piatok sa vo voľných tréningoch dobre skrývali, ale myslím si, že s nimi môžeme v nedeľu zabojovať. Máme k tomu aj dobrú štartovú pozíciu,“ dodal Ocon.

Súvisiace články