logo F1online.sk

Omyl pri ohlásení Ricciarda? Marko sa ohradil, že nič také nepovedal

Helmut Marko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 11. 2022

Stáva sa. Nadšenie z návratu Daniela Ricciarda do Red Bullu trvalo asi nejaké dve až tri hodiny. Poradca Red Bullu Helmut Marko totiž v danej veci zaradil spiatočku a tvrdí, že nepovedal nič v zmysle, že Daniela Ricciarda uvidíme s určitosťou v Red Bulle.

Nepochopenie, nedorozumenie alebo Markova chyba? Ťažko povedať. Po prvom voľnom tréningu mal totiž poradca Red Bullu pre nemeckú Sky rieknuť: „Ricciardo bude naším tretím pilotom,“ mal prehlásiť direktívne.

Toho sa okamžite chytili všetky médiá a prebrali to aj také mená ako Motorsport.com či RacingNews365.com. Na svojom Twitteri túto správu potvrdil aj reportér Auto Motor und Sport Tobi Grüner, ktorého rodným jazykom je nemčina.

„Helmut Marko potvrdil pre Sky Sports, že Ricciardo bude v budúcom roku tretím jazdcom Red Bullu. Kontrakt Sergia Péreza bude platný do konca sezóny 2024,“ napísal na sociálnych sieťach.

Všetci však zrejme prepočuli alebo zle počuli, keďže Marko po druhom voľnom tréningu urobil dokonalé čelom vzad a všetko poprel. Tvrdí, že došlo ku komunikačnej chybe.

„Povedal som, že ‚ak‘ ho vezmeme ako tretieho pilota. To ‚ak‘ sa tam stratilo,“ vysvetlil Marko pre Motorsport Magazine, na ktorý odkazuje portál RacingNews365.com.

„Rokujeme s ním, ale ešte nie je nič podpísané,“ podčiarkol Marko.

Súvisiace články