logo F1online.sk

Ocona sklamali vyjadrenia tímového kolegu: Kritika nebola na mieste

Fernando Alonso a Esteban Ocon
© XPB Images/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 11. 2022

Alpine vstupuje do záverečného víkendu sezóny v komfortnej pozícii. McLaren síce ešte môže strhnúť bitku o štvrté miesto Pohára konštruktérov na svoju stranu, ale šance britského tímu sú už len teoretické, a to hlavne kvôli brazílskemu víkendu, ktorý sa pre Alpine vyvíjal katastroficky, no v nedeľných pretekoch dokázali Francúzi svoj osud zvrátiť.

„Už iba jeden víkend a bude konečne koniec,“ povedal Fernando Alonso po dvojnásobnej kolízii v šprinte na Veľkú cenu Sao Paula. Alpine kvôli tvrdohlavosti dvoch kohútov takmer prišiel o celý víkend, ale v nedeľu to dokázali obaja dokonalo napraviť a vybojovali pre svoj tím dôležité body. Slová kritiky od svojho slávnejšieho tímového kolegu sa však Estebanovi Oconovi ani trochu nepozdávali a s týždňovým odstupom pripomenul, že si ich Alonso mohol odpustiť.

„Nie je žiadnym tajomstvom, že som bol z týchto jeho vyjadrení sklamaný,“ povedal novinárom v Abú Zabí Ocon. „Pokiaľ ide o tie komentáre po pretekoch, tak kritika z jeho strany nebola na mieste, ale ako som už povedal, veľmi ho rešpektujem a navždy ho aj budem rešpektovať za jeho počiny na trati v priebehu toľkých rokov.“

„Je to legenda tohto športu, ale stále, bolo to trochu sklamanie,“ dodal Ocon.

Jeho tím však aj vďaka Alonsovi prichádza na záverečné podujatie sezóny s pomerne komfortným náskokom v Pohári konštruktérov pred piatym McLarenom. Zdá sa teda, že partičke z Enstone sa nakoniec podarí pretaviť svoju výkonnostnú i jazdeckú prevahu pred tímom z Wokingu, s ktorým v tomto roku zviedli súboj o post najlepšieho zo „zvyšku sveta“.

„Pre tento víkend to bude rozhodne náš cieľ. Máme trochu vankúš a pár bodov náskok, ale nikdy nie je koniec, pokým nepríde koniec,“ povedal Ocon.

„Budeme na to tvrdo tlačiť a sústredíme sa na seba. Pokúsime sa odviesť najlepšiu možnú prácu. Získať nejaké body by bolo dobré a presne to aj urobíme,“ dodal.

Súvisiace články