logo F1online.sk

Ocon: Som celkom pokojný, aj Fernando bude

Esteban Ocon
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 11. 2022

Definitívny rozklad vzťahov vo vnútri tímu Alpine? Fernando Alonso sa už teší, až z tohto tímu konečne odíde, pričom ho nahradí dlhoročný úhlavný nepriateľ Estebana Ocona. Zdá sa, že francúzsky pretekár má veľký problém vytvoriť si pozitívny vzťah s tímovým kolegom a po problémoch s Pérezom zažil veľa incidentov aj s Alonsom.

Nič pritom nenasvedčuje tomu, že by to v budúcom roku malo byť inak. Pri pohľade, aký je Ocon nekompromisný v interných súbojoch, bude príchod Gaslyho takmer určite pôsobiť ako červené súkno na býka.

V šprinte na VC Sao Paula si Ocon s Alonsom zažili ďalšie dva incidenty a ich dôsledkom bolo, že pre oboch sobota fakticky skončila. Po štarte z nádejného tretieho radu sa na rošte nedeľných pretekov prepadnú na beznádejné sedemnáste (Ocon) a osemnáste (Alonso) miesto.

„Pre tím je to nešťastné. Štartovali sme na dobrých pozíciách, no teraz sme na konci poľa. V nedeľu budeme mať veľa práce. Bude teda dôležité pracovať spoločne a posunúť sa opäť nahor. Už sa nám to v posledných dvoch rokoch podarilo tisíckrát,“ povedal po skončení šprintu Esteban Ocon pre Sky.

„Je nešťastné, čo sa v prvom kole stalo. Snažil som sa útočiť na McLaren, zvolil si stopu do štvrtej zákruty a Fernando prišiel odnikiaľ z vonkajšej strany. Došlo ku kontaktu a od toho momentu moje preteky vlastne skončili,“ dodal Ocon, ktorý týmto poprel svoju vinu na incidente zo štvrtej zákruty.

Tomu však pripomenuli, že ani Fernando nie je spokojný a prišla otázka, ako celú túto situáciu napraviť. „Som celkom pokojný, keď Fernando nie je, tak v nedeľu bude,“ povedal Ocon stroho.

Ten sa po pretekoch postavil aj pred mikrofóny F1 TV, kde sa naďalej hájil a nepriznal žiadny diel viny na incidente. „Najnáročnejšie na tom je, o čo všetko sme dnes prišli. V tom nesprávnom momente prišla takáto strata pre tím,“ povedal Ocon. „Mal som dobrý štart a dobre som sa odrazil. Snažil som sa útočiť na McLaren a bola to moja zákruta, no Fernando bol, bohužiaľ, na vonkajšej strane a prišiel tam odnikiaľ. V nedeľu budeme musieť spolupracovať, posunúť sa opäť nahor a získať nejaké body.“

„Necítil som žiadny kontakt, vôbec nič. Myslím si, že od začiatku víkendu máme dobré tempo. Je škoda to takto zahodiť, ale v nedeľu budeme tvrdo bojovať,“ dodal Ocon.

Toho sa po tom všetkom nikto ani neopýtal na požiar jeho monopostu po skončení šprintu.