logo F1online.sk

Schumacher nechce zabudnúť na F1, ako mu to radí Ecclestone

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár11. 11. 2022

Bývalý dlhoročný šéf Formuly 1 Bernie Ecclestone sa prednedávnom nechal počuť, že dni Micka Schumachera v najvyššej motoristickej súťaži sú už zrátané. Mladému pretekárovi odporučil, aby kráľovnú motoršportu hodil takpovediac „za hlavu“ a radšej sa zameral na inú súťaž, kde by bojoval o víťazstvá. Víťaz Formuly 2 z roku 2020 ale 92-ročnému Britovi odkazuje, že sa nehodlá vzdať svojho sna a v F1 mieni pôsobiť aj do budúcna.

„Mojím plánom je pokračovať,“ uviedol Mick Schumacher pre nemecký Bild. Na výzvu Ecclestona, aby na F1 raz a navždy zabudol, reagoval nasledovne: „Je ťažké zabudnúť na Formulu 1. Príliš ju milujem, takže to neurobím.“

„Každý ma vždy na všetko svoj názor, ale ja dávam na názory ľudí, na ktorých mi záleží. V mojom prípade sú to samozrejme moja rodina a pár ďalších ľudí z Formuly 1 – napríklad Sebastian Vettel. Na názore týchto ľudí mi záleží,“ poznamenal 23-ročný pretekár.

Špekulovalo sa, že meno kolegu Kevina Magnussena mohlo byť zverejnené už tento týždeň. Šéf tímu Haas Günther Steiner ale uviedol, že sa tak s najväčšou pravdepodobnosťou stane až pred víkendom v Abú Zabí. Najväčším favoritom na voľnú sedačku v americkej stajni je aj naďalej Nico Hülkenberg.

Schumacher má však viacero spojencov, ktorí by ho chceli vidieť v kráľovnej motoršportu aj o rok. Bývalý boss Mercedesu Motorsport Norberg Haug Ecclestoneovi odkazuje: “Zabudnúť, vzdať sa a podvoliť sa, to sú pojmy, ktoré neexistujú v schumacherovských génoch. Mick bezpodmienečne patrí do Formuly 1.”

Súvisiace články