logo F1online.skF1online.sk

Čo Esteban Ocon na Formule 1 nenávidí?

Esteban Ocon
© XPB Images/Alpine Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 11. 2022

Esteban Ocon začne v budúcom roku už svoju štvrtú sezónu v tíme Alpine (predtým Renault) a zmluvu má platnú aj na tú piatu. Pochopiteľne sa preto pasuje do pozície skúseného lídra stajne, hoci Fernando Alonso a ani Pierre Gasly nie sú žiadni „zelenáči“. Pre Ocona bude Gasly v tomto tíme už tretí tímový kolega a ako sám priznáva, s úľavou sleduje, ako sa ho prestupové špekulácie nijak netýkajú.

Esteban si zažil obdobia, keď si nebol ani zďaleka istý vlastnou budúcnosťou. Kočoval z tímu do tímu, z miesta na miesto, až sa napokon usadil v Enstone, kde sa mu dokonca podarilo vybojovať dlhodobú zmluvu. Vďaka nej mohol vo veľkej pohode sledovať tohtoročné intenzívne dianie na prestupovom trhu.

„Je to rozhodne veľký luxus, keď si s tímom môžete vybudovať dlhodobý vzťah,“ prehlásil Ocon v rozhovore pre portál The Race. „Začína to prácou na simulátore, kde keď poviem: ‚OK, v budúcom roku niečo také musíme mať‘, tak keby som nemal svoju budúcnosť v tíme zaistenú, pravdepodobne by ma nepočúvol.“

„A keď sa dianie na prestupovom trhu ešte zintenzívni, je skvelé, že vás z toho vynechajú. Nikdy sa nemôžete úplne uvoľniť, ale túto politickú stránku na tomto športe nenávidím najviac,“ dodal Ocon.

Alpinu a predtým Renaultu sa síce zatiaľ nedarí naplniť svoju dlhodobú ambíciu a bojovať o víťazstvá, ale táto sezóna rozhodne predstavuje krok správnym smerom. Francúzov síce zrádza spoľahlivosť, ale okrem toho zrejme skutočne majú štvrté najrýchlejšie auto na rošte.

„Je pekné skončiť na siedmom alebo ôsmom mieste, keď je auto schopné takýto výsledok zajazdiť, ale ja chcem vyhrať,“ prehlásil Ocon. „Cítim, že sme na správnej ceste a môžeme preraziť. Ešte tam síce nie sme, ale dúfam, že sa to podarí. Vývoj pokračuje správnym smerom.“

„Investoval som do toho veľké úsilie, vložil do toho celý svoj život, každý týždeň prichádzam do továrne a snažím sa chlapcom pomôcť rozvíjať, čo sa len dá. Niekedy možno až príliš, toľko energie do toho vkladám,“ povedal Ocon.

Súvisiace články

Diskusia