logo F1online.sk

Ocon a Szafnauer odmietajú Alonsove tvrdenia, že problém má len jeho auto

Esteban Ocon
© XPB Images/Alpine Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 11. 2022

Ďalšia nedeľa plná útrap Fernanda Alonsa značne rozčarovala. Španielsky pretekár mal v tejto sezóne obrovské problémy so spoľahlivosťou svojho monopostu. Nedá sa však povedať, že by sa vypadnutia vyhli jeho tímovému kolegovi Estebanovi Oconovi, hoci Fernando naznačil, akoby sa to týkalo len jeho strany garáže.

Jeho výrok, že „len aute číslo 14 sa vždy objavia problémy so spoľahlivosťou“ sa nestretol s veľkým pochopením vo vnútri tímu. Pravda, Alonso mal viac technických problémov než jeho tímový kolega Esteban Ocon, ale zase sa nedá povedať, že by sa Francúzovi všetky problémy oblúkom vyhli.

„V Imole mi odišla prevodovka, auto sa rozbilo v Silverstone a nedokončil som preteky v Singapure. Takže moje auto sa tiež kazí,“ povedal Ocon.

„Rovnako ako on som nasadil šesť motorov. Samozrejme, ten jeho v Mexiku zlyhal, ale obaja sme na rovnakom čísle,“ dodal.

Pridáva sa k nemu aj šéf Alpinu Otmar Szafnauer, ktorý dodáva, že vo Formule 1 a motoršporte to tak niekedy skrátka chodí. On sám už vraj zažil aj horšie. Je to skrátka smola. „Alonsove a Oconove motory nepripravujú zakaždým tí istí ľudia a pravdepodobnosť, že problém bude vždy na jednej strane nie je nikdy nulová.“

„Pamätám si na svoje pôsobenie v Honde, keď mal Takuma Sato v priebehu jednej sezóny trinásť porúch, kým Jenson Button ani jednu. Podobne ako teraz je to len otázka šťastia a smoly,“ vysvetlil Szafnauer.

Súvisiace články