logo F1online.sk

VIDEO: Carlos Sainz sa rozlúčil s McLarenom dojímavým listom

Carlos Sainz
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 5. 2020

Bola to síce pomerne krátka anabáza, ktorá ešte stále nekončí, no Carlos Sainz si s McLarenom vytvoril pevné puto. Rozhodol sa teda tímu zamávať naozaj krásne, ďakovným listom.

Bol to pre rodáka z Madridu naozaj veľký rok. Stal sa najlepším jazdcom „zvyšku sveta“, tím doviedol na štvrté miesto pohára konštruktérov a najsladším bonbónikom bolo preňho prvé pódium jeho kariéry v Brazílii. Byť súčasťou McLarenu bolo preňho niečím výnimočným a niekoľkokrát zopakoval, že byť súčasťou tímu z Wokingu je preňho veľká česť.

„Málokedy mám potrebu vyjadriť svoje pocity na papieri, ale teraz tak urobím. Každý pozná skvelú históriu tohto tímu, ale až keď som videl autá mojich idolov vyrovnané vedľa seba v technologickom centre, pochopil som, čo to znamená byť pilotom McLarenu. Je to pocit plný zodpovednosti a hrdosti,“ začal svoj list Sainz.

Už od prvého dňa som sa vďaka vám všetkým cítil ako doma. Ukázali ste skvelého tímového ducha. Môžem na rovinu povedať, že my všetci, fanúšikovia, sponzori, akcionári, manažment, pretekový tím, hospitality, sme boli na jednej lodi namierenej nebojácne vpred.“

„Napriek ťažkému začiatku sezóny som cítil dôveru a podporu od všetkých naokolo. Vedel som, že je len otázka času a začneme zbierať veľa bodov. Posledná sezóna bola mojou najlepšou vo Formule 1 a skvelým krokom vpred pre celý tím. Štvrté miesto v pohári konštruktérov a šieste v šampionáte jazdcov bol veľký úspech. A potom je tu to skvelé pódium v Brazílii s vami všetkými na bedni. To bola čerešnička na torte.“

„Neustála vášeň a podpora od vás, fanúšikov McLarenu, ktorí neochvejne nám neochvejne fandia. Ste skrátka úžasní. Od prvého dňa som cítil vašu hrejivú náruč a som si istý, že si to ešte spoločne užijeme po zvyšok tejto smooth operation. Nedokážem dostatočne poďakovať každému členovi rodiny McLarenu a už sa teším, až s vami budem súperiť v budúcom roku na trati. Je to česť byť súčasťou vašej histórie a jediné, čo vám môžem povedať, je veľké ďakujem,“ napísal Sainz.

„Rok 2020 však ešte neskončil a čoskoro budeme späť odhodlaní vydať zo seba maximum. Budeme ešte mať čas sa rozlúčiť na konci roka. Ale dovtedy sa musíme sústrediť a tvrdo makať,“ uzavrel svoj list Carlos.

Súvisiace články