logo F1online.sk

Verstappen v Mexiku bojkotuje Sky, urazili ho Kravitzove slová o „ukradnutom“ titule

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 10. 2022

Pilota Red Bullu Maxa Verstappena v priebehu mexického víkendu neuvidíte pred kamerami televízie Sky. Platí to nielen pre jej britskú edíciu, ktorá zapríčinila rozhodnutie holandského pretekára, ale aj pre ich nemeckých a talianskych kolegov. Maxa k tomu popudili slová známeho reportéra Teda Kravitza, ktorý počas amerického víkendu (či už úmyselne alebo neúmyselne) použil dosť neopatrný slovník.

Ach, tie britské médiá. Ako raz povedal aj Fernando Alonso, rád by začal kariéru ešte raz ako britský pretekár. Prístup novinárov na ostrovoch je často kritizovaný ako zaujatý a určité problémy sa na britskej Sky objavili už vlani, keď sa šéf Red Bullu Christian Horner ohradil voči slovám bývalého pilota a dnes experta britskej televízie Damona Hilla.

Teraz má s vyjadreniami, ktoré vo vysielaní britskej televízie zazneli, problém pilot tímu Max Verstappen. Ten sa rozhodol, že v Mexiku nepredstúpi pred mikrofóny Sky a dôvodom sú slová jej reportéra Teda Kravitza, ktorý v Austine povedal, že Lewis Hamilton bol v roku 2021 „okradnutý“ o titul.

„Hamilton počas celej sezóny nevyhral preteky a potom konečne príde na trať, kde môže po prvýkrát vyhrať v boji s tým istým chlapíkom, ktorý vyhral presne tie preteky, v ktorých bol v minulom roku okradnutý, a podarilo sa mu opäť skončiť pred ním,“ povedal Kravitz.

„Aký by to bol scenár? Dnes to však takto v scenári nebolo, však? Pretože ten chlapík, ktorý ho porazil po tom, čo ho okradli, ho dokázal predbehnúť vďaka rýchlejšiemu autu, technike a do značnej miery vďaka Adrianovi Neweymu,“ dodal.

Nebolo to však zo strany tohto redaktora jediné vyjadrenie, ktoré muselo dvojnásobnému šampiónovi zdvihnúť tlak. Ešte predtým totiž Kravitz prehlásil, že nedokáže získať titul “normálnym spôsobom”.

„Verstappen vyzerá byť tu v padoku so sebou veľmi spokojný. Nezdá sa byť jazdcom schopným vybojovať titul normálnym spôsobom,“ prehlásil Kravitz.