logo F1online.sk

Alpine sa v Mexiku trápi, no Alonso si už brúsi zuby na Norrisa

Fernando Alonso
© XPB Images/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 10. 2022

Oba Alpiny a oba McLareny tesne pri sebe, Alonso a Ocon medzi Norrisom a Ricciardom. V nedeľných pretekoch vám určite neodporúčame prehliadnuť tento súboj o štvrté miesto Pohára konštruktérov, v ktorom opäť pôjde o dôležité body. Už po sobote sa však z tábora francúzskej stajne ozýva, že v Mexiku je to pre nich víkend o minimalizácii škôd.

Tento okruh monopostu A522 zjavne príliš nesedí. V strede poľa absolútne dominoval Valtteri Bottas na Alfe Romeo, ktorý ôsmemu Landovi Norrisovi nadelil tri desatiny, deviatemu Fernandovi Alonsovi až pol sekundy. Fínsky pretekár však nebude ten, na ktorého chrbát si dvojnásobný šampión pred nedeľou namaľoval terč.

„Bol to ťažký deň,“ stroho zhodnotil sobotné dianie Alonso. „Myslím si, že v treťom tréningu sme stratili trochu toho tempa v porovnaní s piatkom. Takisto s mäkkými pneumatikami sa naše auto viac trápi, takže to bol ťažký deň.“

„Myslím, že do Q3 sa mi podarilo postúpiť iba tesne, asi o desatinu (v skutočnosti to bolo pol desatiny, pozn. red.), takže s deviatym miestom a štartom na čistej strane trate musím byť spokojný.“

„Musíme byť k Landovi blízko a nestratiť body v súboji s McLarenom. Začíname na čistej strane, on na špinavej, takže dúfajme, že ho dokážeme predbehnúť hneď na štarte,“ dodal Alonso.

Ten zviedol ďalší veľmi tesný súboj s tímovým kolegom Estebanom Oconom. Týchto dvoch kohútov delili v Mexiku stotinky sekundy, no nedeľa bude z ich strany hlavne o tímovej práci. „Kvalifikácia bola dobrá, hoci si myslím, že v Q2 sme mali o trochu lepšie tempo, kým Q3 predstavovala trochu krok späť,“ povedal po skončení kvalifikácie francúzsky pretekár.

„Sme síce v najlepšej desiatke, ale povedal by som, že McLaren bol tento víkend rýchlejší než my. V nedeľu to bude tesné a ako vždy do toho dáme všetko. Je zaujímavé, že sme tak blízko seba, ale táto trať nám podľa mňa absolútne nesedí,“ dodal Ocon.

Súvisiace články