logo F1online.sk

Horner: Dietrich našu budúcnosť zabezpečil

Adrian Newey a Christian Horner
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 10. 2022

Obrovská spoločnosť prišla o svojho veľkého lídra. Po smrti ľudí ako Dietrich Mateschitz sa zakaždým vyroja otázky o budúcnosti ich firiem. Začne bitka o tróny? Ako bude spoločnosť smerovať pod vedením „následníkov trónu“? Je jasné, že s Didim sa Red Bull Racing o svoju budúcnosť nemusel obávať. A podľa Christiana Hornera to bude platiť aj po jeho smrti.

Formula 1 a motoršport bola Dietrichovou srdcovkou. Svoj projekt neustále tlačil dopredu a Red Bull bude od roku 2026 dokonca vyrábať svoje vlastné motory. Niet pochýb o tom, že Red Bull Racing predstavuje jednu z najvýznamnejších dcérskych spoločností výrobcu energetických nápojov.

Po Dietrichovej smrti sa, pochopiteľne, objavili otázniky, akú má pretekársky tím budúcnosť. Podľa šéfa Red Bull Racing Christiana Hornera však Didi pred svojou smrťou podnikol všetky potrebné kroky, aby zaistil budúcnosť stajne.

„Nie, budúcnosť je daná,“ prehlásil Horner. „Vytvoril veľmi silné základy smerom do budúcna. Od roku 2026 sa Red Bull stane dodávateľom pohonných jednotiek, čo bol chýbajúci dielik skladačky, ktorý sa vďaka jeho vízii doplní.“

„Tak, ako sa nám podarilo vytvoriť tie najlepšie podvozky, v rovnakom duchu pristúpime aj k budúcemu motorovému oddeleniu. Dietrich mal víziu a až do minulého týždňa sa naplno angažoval. Vytvorenie Red Bull Powertrains bolo víziou a plánom, ako zabezpečiť dlhodobú budúcnosť. Red Bull Racing je na tom veľmi dobre na mnoho rokov dopredu,“ dodal Horner.

Red Bull čakal celú dekádu, kým sa mu opäť podarilo dokráčať na vrchol v Pohári konštruktérov. Je síce veľká škoda, že sa toho Didi nedožil, ale možno bude odniekiaľ zhora sledovať ďalšiu éru dominancie Red Bullu. „Nemôžete robiť takéto predikcie. Stoja proti nám veľmi silní súperi. Mali sme síce skvelý rok a prekonali všetky osobné rekordy, ale naši susedia sú veľmi, veľmi konkurencieschopní. Som si istý, že v budúcom roku sa vrátia silnejší,“ povedal Horner.

Súvisiace články