logo F1online.sk

Ricciardo: Keď si myslíte, že už to nemôže byť horšie, tak je…

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl24. 10. 2022

Trápenie na pokračovanie. Inak sa, žiaľ, nedá pomenovať záver účinkovania Daniela Ricciarda v McLarene. Austrálčan sa v Austine v kvalifikácii ani v pretekoch nevyhrabal z chvosta poľa a šachovnicovú vlajku preťal na šestnástom mieste. Na trati zdolal len Nicholasa Latifiho.

Priam šokujúco vyznieva porovnanie s Landom Norrisom. Kým Norris to aj s poškodeným monopostom vytiahol na šieste miesto, Ricciardo sa ani len nepriblížil k bodom. V druhej desiatke ho predbiehali aj papierovo pomalšie monoposty a chvíľu sa zdalo, že skončí úplne posledný.

„Netuším, čo povedať…“ povedal Daniel Ricciardo už po niekoľkýkrát v tejto nevydarenej sezóne. „Úprimne, o tomto je môj rok 2022. Rýchlostne strácam a nedokážem sa o auto oprieť, a ani naň tlačiť. Tým pádom neprichádza čas na kolo. Navyše, moje časy sú veľmi nekonzistentné, čo je tiež problém.“

McLaren v tejto sezóne získal 138 bodov, z toho Lando Norris doručil 109 bodov, Daniel Ricciardo dosiahol 29 bodov. Bodoval len v piatich pretekoch a v šprinte v Imole. Na druhej strane, na dobré body by s vysokou pravdepodobnosťou dosiahol v Saudskej Arábii aj v Monze, v oboch prípadoch však v závere vypadol pre technické problémy.

Austrálčan sa v Pohári jazdcov nachádza na dvanástom mieste. „Zostáva záhadou, prečo som mal takú veľkú stratu. Tieto preteky rozhodne neboli pre mňa záživné. Dúfal som, že to bude lepšie než v kvalifikácii. Avšak od začiatku to bolo ťažké. Nemal som grip, nemohol som zatlačiť na auto tak ak ostatní. Trápil som sa,“ pokračoval 33-ročný rodák z Perthu.

Ricciardo odpovedal na otázku, či to s ním v tejto sezóne už bolo také zlé ako v Austine. „Keď si myslím, že už to nemôže byť horšie, tak to je naozaj horšie. Neviem, ako to ešte bude celé pokračovať.“

Pred Ricciardom sú vo farbách McLarenu ešte tri preteky, najbližšie v Mexiku. „Pokúsime sa nájsť cestu. Takéto dni ako v Austine sú bolestivé, no musím sa s tým vyrovnať a nevzdávať to,“ uzavrel.

Súvisiace články